Municipiul Arad

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Municipiul Arad este resedinta judetul Arad, Crisana si Banat, Romania.

Judetul Arad este situat in vestul Romania si cuprinde teritorii din Crisana si din Banat.. Judetul se intinde de o parte si de alta a Muresului si a Crisului Alb. Se invecineaza cu Bihorul la nord si nord-est,cu Alba la est, Hunedoara la sud-est, Timis la sud si cu Ungaria la vest. Suprafata pe care se intinde este de 7754 kmp. Din punct de vedere administrativ cuprinde, 10 orase (din care 1 municipiu) , 68 de comune si 270 de sate (2004). Strabatut de raul Mures, teritoriul sau este cuprins in proportie de aproximativ 2/3 in regiunea Crisana, cealalta treime fiindu-i tributara regiunii Banat.

Cu o traditie importanta industriala si comerciala, Aradul reuseste sa se situeze printre cele mai prospere orase din Romania postrevolutionara datorita importantelor investitii autohtone si straine.

Principalele ramuri industriale sunt: vagoane marfa si de calatori, industria de confectii si textile, industria alimentara, mobila si accesorii pentru mobila, componente pentru industria auto, componente electronice, contoare, incaltaminte.

Aradul este cel mai important nod al retelelor rutiere si feroviare de transport, nationale si transeuropene, din vestul Romaniei. Este inclus in Coridorul Paneuropean IV, care leaga Europa de Vest de tarile Europei de Sud - Est si Asiei Centrale.

La 4 km departare de centrul orasului este situat Aeroportul International Arad.

Iasi

Date generale despre municipiul Iasi

Municipiul IASI este cel mai important centru economic ,politic si cultural din Moldova si unul dintre cele mai vechi orase din Romania.

Municipiul IASI este situat in nord-estul Romaniei in apropierea granitei cu Republica Moldova fiind al treilea oras ca numar de locuitori din Romania (cu peste 350.000, circa 305.978).Judetul IASI este al doilea ca marime din tara cu peste 850.000 de locuitori ,avand 4 orase:Iasi,Pascani,Targu Frumos ,Harlau si cu 85 de comune si sate.

Populatia activa a judetului este angajata in diferite activitati productive dupa cum urmeaza:industrie 24% ,agricultura 36% ,constructii 4,2% ,transporturi 4,4% ,comert 12,9% ,invatamant 6,7% ,sanatate 4,2% ,servicii 5% ,alte activitati 2,6%.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Municipiul Arad.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 148 cuvinte
Nr caractere:
30 496 caractere
Marime:
5.14MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
oras, arad, romania
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!