Modern Times Charlie Chaplin Management

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Filmul "Modern Times" ne prezinta modul de functionare a organizatiilor in anii '30-'40. Fabrica de otel la care lucra Charlie Chaplin este una de tip birocratic, usor exagerat. Se poate identifica cu usurinta structura ierarhica in acea organizatie. In varful piramidei exista managerul, care supravegheaza activitatea muncitorilor cu ajutorul unui sistem video. Este de remarcat ca managerul este singurul din fabrica care este imbracat la costum (la fel ca si faptul ca are birou personal de unde supravegheaza buna functionare a activitatii, evidentiaza functia sa in aceasta organizatie).

Imediat sub manager, se afla persoana responsabila cu supravegherea aparatelor. Imbracat in alb, primeste ordine direct de la manager. In cele din urma, la baza piramidei sunt muncitorii fabricii, responsabili cu ansamblarea diferitelor parti ale produsului finit. Ceea ce este de remarcat este faptul ca fiecare muncitor are bine definita sarcina sa si ca o greseala a unuia poate defecta imediat intregul sistem. Orice abatere de la ritmul in care angajatii lucrau, ajunge la sanctiuni (nu numai din partea conducerii, ci si din partea colegilor de munca).

Astfel, se observa existenta unor reguli formale, pe care toata lumea le respecta, cum ar fi pauza de masa. Cand Charlie Chaplin este ucenic, se opreste pentru a lua pauza de masa la ora impusa chiar daca superiorul sau era prins printre masinarii. Ceea ce ramane insa cel mai important lucru de remarcat este faptul ca muncitorii sunt considerati si chiar devin niste roboti, niste prelungiri ale masinariilor din fabrica

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modern Times Charlie Chaplin Management.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
990 cuvinte
Nr caractere:
5 017 caractere
Marime:
12.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
management, modern
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!