Management Strategic - Amazon

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Introducere:

Amazon este cel mai mare magazin on-line al sectorului și este cu siguranță un pionier în cadrul spațiului de vânzare cu amănuntul online. Deși a început ca o librărie web, realizarea sa în misiunea lor a stimulat diversificarea în promovarea unui lucru care poate fi oferit on-line. Mai mult, Amazon s-a îmbunătățit suplimentar la nivel global și acum operează în jurul sectorului printr-un agregat de portaluri localizate și platforme de transport și logistică globalizata.

Modul în care Amazon a mobilizat generarea ca o ofertă de câștig agresiv și a cules avantajele economiilor de scară în mod similar cu valorificarea sinergiilor dintre activele sale interne și factorii externi are a dat naștere multor concurenți care au ca scop de a imita și de a-și îmbunătăți modelul comercial de întreprindere.

II. Modelul celor 5 forțe ale lui Porter:

Titanul sectorului de comerț electronic și lider de piață este Amazon. Cu toate acestea, concurența acerbă își pune poziția în pericol, prin urmare Amazon lucrează din greu pentru a-și proteja reputația de brand. Are un accent deosebit pe îmbunătățirea satisfacției clienților și a utilizabilității bunurilor și serviciilor sale. Pentru a înțelege modul în care industria afectează Amazon și cum răspunde la acesta, să examinăm compania Amazon folosind abordarea Cinci Forțe a lui Porter.

- Concurența în industrie (Forța puternică)

- Amenințarea noilor intrați (forță slabă)

- Puterea de negociere a furnizorilor (forța moderată)

- Puterea de negociere a clienților (Forța puternică)

- Amenințarea produselor sau serviciilor de substituție (Forța slabă)

1. Concurența în industrie (Forța puternică)

Amazon concurează într-o piață foarte competitivă, iar examinarea rivalilor Amazon indică faptul că afacerea cu amănuntul online se confruntă cu o creștere accentuată a competitivității. Datorită costurilor de comutare ieftine, mărcile la scară mică și startup-urile câștigă tracțiune pe piață, în ciuda numărului tot mai mare de participanți. Amazon concurează cu înverșunare cu Walmart, Flipkart, Alibaba, eBay și alți comercianți online. Cu toate acestea, Amazon beneficiază de opțiuni de investiții semnificative și de economii la scară.

2. Amenințarea reprezentată de forțele slabe recent sosite

Cu o reputație solidă a mărcii, Amazon este un titan al pieței. De asemenea, beneficiază de capacități vaste de depozitare și livrare, precum și de economii de scară. Datorită dimensiunii sale, compania a făcut investiții semnificative în soluții de comerț electronic, marketing pentru clienți, logistică și servicii. Prin urmare, este destul de dificil pentru orice afacere să depășească această imagine de marcă și să se stabilească ca lider de piață. Cu toate acestea, din cauza costurilor reduse de comutare, întreprinderile mici pot atrage doar un anumit grup de clienți. Astfel, perspectiva unor noi concurenți este o forță slabă care nu va determina Amazon să sufere un regres semnificativ, potrivit studiului lui Porter Five Forces despre Amazon.

3. Pârghia de negociere a furnizorilor (forța moderată)

Disponibilitatea produselor pentru operațiunile de comerț electronic ale Amazon este gestionată de furnizori. În plus, Amazon depinde de hardware-ul și echipamentul pentru sistemele de informații ale serviciilor sale cloud. Puterea de negociere a furnizorilor este clasificată ca o forță moderată în analiza celor cinci forțe ale lui Porter de la Amazon. Furnizorii mici, integrarea moderată și scara furnizorilor contribuie la această forță.Dar, din cauza dimensiunii și ușurinței de schimbare a furnizorilor, Amazon controlează lanțul de aprovizionare.

4. Energia puternică a clienților de negociere

Potrivit modelului celor cinci forțe ale lui Porter, cumpărătorii au un nivel mediu până la ridicat de putere de negociere pe Amazon. Calitatea produselor și satisfacția clienților sunt pietrele de temelie ale succesului Amazon. Înlocuitorii au proliferat chiar dacă clienții au costuri de comutare relativ ieftine. Consumatorii pot identifica cu ușurință alternativele, deoarece au acces la informații generale despre bunurile și serviciile pe care le oferă diverși furnizori.

5. Amenințarea Produselor sau Serviciilor Înlocuitoare (Forța Slabă)

Analiza Five Forces a Amazon Portergements evidențiază următoarele forțe ca o amenințare a produselor/serviciilor înlocuitoare:

Costuri reduse de comutare

Disponibilitate ridicată a înlocuitorilor

Costul redus al înlocuitorilor

Costurile reduse de comutare facilitează clienților să aleagă un client din Walmart sau Amazon fără costuri suplimentare

Înlocuitori low-cost oferiți de înlocuitori la scară mică

Amazon luptă în mod constant împotriva acestor amenințări pentru a-și menține poziția de lider

Imaginea brandului Amazon este un scut puternic împotriva acestor amenințări

Infrastructura, Distribuția, Rețeaua de Depozitare și Calitatea Serviciilor

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management Strategic - Amazon.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2024
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 284 cuvinte
Nr caractere:
11 943 caractere
Marime:
425.71KB (arhivat)
Publicat de:
Radu Sabău
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Specializare:
Management
Materie:
Economie
An de studiu:
III
Profesorului:
Petru Iuliana
Nota primită:
Nota 9
Sus!