Lansarea pe piață a unui nou produs - Boxe Philips

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Rezumat introductiv
2. Analiza pietei- a produsului generic:
- identificarea pietei
- caracterizarea pietei
- segmentarea pietei
- selectarea pietei tinta- a marcii
3. Componentele de marketing al produsului:
- atributele produsului- analiza SWOT
- functiile produsului
- sistemul de sustinere
4. Configurarea promovarii:
- reclama
- promovarea vanzarilor
- vanzarea personala
5. Configurarea pretului:
- analiza factorilor ce influenteaza pretul
- strategia de pret si nivelul pretului
6. Configurarea distributiei:
- extinderea si intensitatea retelei de distributie
- structura canalelor de distributie
7. Explicatie slogan, imagine, text, titlu.

Extras din proiect:

Rezumat introductiv

Philips si-a inceput activitatea in Romania in jurului anului 1925. Doi ani mai tarziu, Philips a deschis in Bucuresti prima fabrica de echipamente radio. Dupa o intrerupere a activitatii pe piata locala, Philips s-a intors pe piata romaneasca in anul 1992. Astazi, diversele divizii ale companiei Philips, si anume aparatura electronica, electrocasnica si de ingrijire personala, aparatura medicala si produse de iluminat sunt reprezentate in mod direct in Romania.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei Philips, privind lansarea unui nou produs, Boxele Philips Profesionale, pe piata romaneasca.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru intre ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cat mai multi clienti.

Ne propunem ca in primul an de producere a noului sistem audio sa ne creem o clientela stabila, sa ocupam un loc in frunte in ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 1000mil. lei si un profit brut de 300mil. lei pe luna.

Capitolul 1 - ANALIZA PIETEI (a produsului generic)

1. Identificarea pietei (a produsului generic)

La Philips , stim ca putem satisface nevoile si dorintele oamenilor doar atunci cand intelegem cu adevarat care sunt acestea. De aceea noi incepem intotdeauna afland cat mai multe lucruri posibil despre audientele noastre tinta: prioritatile, valorile, inspiratiile, preferintele si aversiunile acestora. Cu ajutorul acestei cunoasteri profunde, echipa noastra internationala, multidisciplinara si diversificata de design poate oferi solutii cu adevarat relevante care anticipeaza nevoile oamenilor, le depasesc asteptarile si cresc succesul in afaceri al clientilor nostri.

2. Caracterizarea pietei (a produsului generic)

Finisajul lucios de exceptie de culoare negru-pian arata superb atat pentru interioare clasice, cat si moderne.Acest sistem stereo este ideal pentru un sunet de inalta fidelitate bun de luat acasa. Basul de o calitate superba este usor de reglat si puteti monta boxele pe biroul dumneavoastra sau pe perete pentru a obtine acel sunet perfect.

Design-ul unic al subwoofer-ului produce un bas mult mai profund si mai bogat. De asemenea, aveti posibilitatea de a seta nivelul basului dupa dorinta. Boxele Bass Reflex ofera un bas puternic, profund .

Schimbarile economice si politice care au marcat Europa Centrala si de Est in anii '90 au creat piete competitive acolo unde anterior existau doar economii planificate. In timp consumatorii decid asupra marcii lider.

Firma noastra depune eforturi considerabile pentru asigurarea unei pozitii clare in cadrul pietii pentru marca sa in vederea prevenirii confundarii marcii noastre cu marcile concurente.

Pana in prezent cea mai buna solutie in acest sens s-a dovedit a fi marcile cu caracter de unicat, opuse asa numitelor marci de protectie.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lansarea pe piata unui nou produs - Boxe Philips.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 105 cuvinte
Nr caractere:
16 423 caractere
Marime:
2.09MB (arhivat)
Publicat de:
Cristinel Timofte
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
economice, imagine, titlu, geografice, sunet, text, slogan, philips, segmentarea pietei, psihografice, bass, sony, sociodemografice, comportamentale, subwoofer
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau din Bacau
Specializare:
Marketing
Materie:
Economie
An de studiu:
II
Profesorului:
Asist. univ. drd. Simona Haidau
Sus!