Impactul social media asupra dezvoltării afacerilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Dezvoltarea afacerilor 3
1.1. Conceptul si domeniul de aplicare al dezvoltarii afacerilor 3
1.2. Dezvoltatorul afacerii 4
1.3. Domeniul dezvoltarii afacerilor 4
2. Social media 5
2.1. Tipuri de social media 5
3. Impactul social media asupra dezvoltarii afacerilor 5
3.1. Date generale 5
3.2. Social media ca si unealta de marketing 6
3.3. Masurarea impactului social media 7
3.4. Factori care afecteaza utilizarea social media 10
3.5. Beneficii ale social media 11
3.6. Efectele negative ale social media asupra afacerilor 11
3.7. Strategii privind riscurilor 12
3.8. Moduri de impactare a afacerilor folosind social media 13
3.8.1. Tactica 13
3.8.2. Raspandirea 13
3.8.3. Comunicarea cu clientii 14
3.8.4. Influenta 14
3.9. Social media - pro si contra 14
3.10. Date exacte privind impactul social media asupra afacerilor 15
Concluzie 18
Bibliografie 19

Extras din proiect:

Coform lui Shobhit Seth, dezvoltarea afacerilor poate fi rezumata ca fiind insumarea ideilor, initiativelor si activitatilor care vizeaza imbunatatirea afacerilor. Aceasta include cresterea veniturilor, cresterea economica, cresterea profitabilitatii prin construirea de parteneriate strategice de afaceri, precum si luarea deciziilor strategice de afaceri.

1.1. Conceptul si domeniul de aplicare al dezvoltarii afacerilor

Domeniul dezvoltarii afacerilor se extinde in diferite departamente, incluzand vanzarile, marketing-ul, managementul de proiect, managementul de produs si managementul de furnizor. Sunt implicate, de asemenea, negocierile, parteneriatele si eforturile de economisire a costurilor. Toate aceste departamentesi activitati sunt conduse de obiectivele dezvoltarii afacerilor.

De exemplu, o afacere are un produs/serviciu de succes intr-o singura regiune. In continuare echipa de dezvoltare a afacerilor evalueaza potentialul de extindere. Dupa cercetari si studii se constata ca produsul poate fi extins la o noua regiune. Modul de atingere al acestui obiectiv de dezvoltare a afacerii este legat de mai multe functii si departamente:

- Departamentul de vanzari: Vanzarile se concentreaza pe o anumita piata sau un anumit set de clienti, de multe ori pentru cei cu o valoare a venitului vizat. In acest caz, departamentul de dezvoltarea afacerilor evalueaza pietele din noua regiune vizata si concluzioneaza in cati ani poate fi realizat un anumit prag de profit. Cu astfel de obiective stabilite, departamentul de vanzari vizeaza baza de clienti in noua piata cu stategiile lor de vanzare.

- Marketing: Marketing-ul impica promovarea si publicitatea indreptata spre vanzarea cu succes a produselor catre clientii finali. Marketing-ul joaca un rol complementar in realizarea obiectivelor de vanzari. Initiativele de dezvoltare a afacerilor pot aloca un buget estimativ pentru marketing. Bugetele mai mari permit strategii agresive de marketing, cum ar fi vizitele personale, spectacole rutiere si distribuirea unor produse de proba. Bugetele mai mici tind sa aiba ca rezultat strategii de marketing pasive, cum ar fi imprimari limitate si anunturi media si panouri publicitare.

- Parteneriate starategice: Pentru introducerea intr-o noua piata, compania trebuie sa raspunda la intrebarea daca merita sa fie efectuat acest lucru in parteneriat cu firme locale sau nu. Asistat de echipe juridice si de finante, echipa de dezvoltare a afacerii cantareste toate argumentele pro si contra ale optiunilor disponibile si o selecteaza pe cea care serveste cel mai bine afacerea.

- Managementul proiectului / Planificarea afacerii: Trebuie sa raspunda la intrebarea daca expansiunea afacerii necesita o noua facilitate in noua piata sau toate produsele fabricate pot fi fabricate in tara de baza si apo importate in piata tinta. Aceasta din urma optiune va necesita o facilitate suplimentara in tara de baza? Aceste decizii sunt finalizate de catre echipa de dezvoltare a afacerilor pe baza costurilor lor, a timpului si a altor astfel de evaluari. Apoi, echipa de management incepe actiunea in directia obiectivului dorit.

- Managementul produsului: Standardele de reglementare si cerintele pietei variaza in functie de tari. Un produs poate fi permis intr-o parte a lumii, dar interzis in alta. De aceea, responsabilii managementului produsului trebuie sa afle daca pentru noua piata e necesara o alta versiune a produsului sau nu. Aceste cerinte conduc activitatea departamentului de management a produsului si a fabricatiei, conform deciziei de afaceri. Consideratia fata de costuri, aprobarile legale si aderarile de reglementare sunt toate evaluate ca parte a unui plan dezvoltare a afacerii.

- Managementului cu furnizorii: Are grija daca noua afacere are nevoie de furnizori externi sau nu. De exemplu, unele produse au nevoie de servicii de curierat dedicat. Sau se va efectua un parteneriat cu o retea de vanzare cu amanuntul? Echipa de dezvoltare a afacerilor rezolva aceste intrebari.

- Negocierile: Cateva initiative de faceri ar putea avea nevoie de expertiza in aptitudini fine. De exemplu, lobby-ul este legal in unele locatii, si poate deveni necesara pentru penetrarea pe piata. Alte aptitudini fine cum ar fi negociarea pot fi necesare cu diferite terte parti, cum ar fi furnziorii, agentii, autoritatile guvernamentale si autoritatile de reglementare. Toate aceste initiative fac parte din dezvoltarea afacerilor.

- Economisirea de costuri: Dezvoltarea afacerilor nu se refera doar la cresterea vanzarilor, a produselor si la rpezenta pe piata. Deciziile strategice sunt, de asemenea, necesare pentru a imbunatati linia de jos, care include masuri de reducere a costrurilor. O evaluarea interna poate evidentia, de exemplu, cheltuieli ridicate pentru calatorii, ducand la schimbari ale politicii de calatorie, cum ar fi apelurile video in loc de reuniuni la fata locului sau optarea pentru mijloace de transport mai putin costisitoare. Astfel de initiative de reducere a costurilor pot fi puse in aplicare prin externalizarea muncilor ca: facturarea, contabilitatea, financiare, operatiuni IT si servizii cu clientii. Parteneriatele strategice necesare pentru aceste initiative sunt o parte a dezvoltarii afacerilor.

Scenariul de dezvoltare de mai sus este specific unui plan de expansiune al afacerii, al carui impact poate fi simtit de aproape fiecare unitate de afaceri. Pot exista obiective similare de dezvoltare a afacerilor, cum ar fi dezvoltarea unei noi linii de afaceri, dezvoltarea de noi produse, un nou parteneriat pe piata existenta etc..

1.2. Dezvoltatorul afacerii

Dezvoltatorul afacerii poate fi proprietarul companiei sau angajatul desemnat sa lucreze in acest scop. Orice persoana care poate face sau poate sa aiba o sugestie cu privire la schimbarea strategica de afaceri pentru a adauga valoare. Intreprinderile incurajeaza adesea angajatii sa vina cu idei inovatoare, care pot contribui la imbunatatirea potentialului de afaceri in ansamblu.

De asemenea, companiile cauta ajutor din partea companiilor dezvoltatoare de afaceri si centrelor de dezvoltare a afacerilor mici. Cu toate acestea, aceste entitati ajuta la infiintarea de afaceri si este necesar reglajul fin numai in timpul primelor etape ale afacerii de configurare. Atunci cand o afacere ajunge la maturitate, ar trebui sa isi construiasca expertiza de dezvoltare a afacerilor pe plan intern.

Deoarece dezvoltarea afacerilor implica luarea deciziilor la nivel inalt, dezvoltatorul de afaceri ar trebui sa fie informat cu privire la:

- stadiul actual al sectorului industriei si a proiectiilor de crestere;

- sursele primare de vanzari/venituri de afaceri curente si de dependente;

- profilul consumatorului;

- noi domenii/produse/sectoare eligibile pentru extinderea afacerii, care ar putea completa activitatea existenta;

- punctul de vedere pe termen lung, in special in ceea ce priveste initiativele propuse;

- zonele de costuri, precum si posibilele optiuni de economii de costuri.

1.3. Domeniul dezvoltarii afacerilor

Coform lui Shobhit, din cauza domeniului de aplicare larg de dezvoltare a afacerilor si a activitatilor, nu exista practici si principii standard. De la exploatarea de noi oportunitati pe pietele externe la introducerea de eficienta in operatiunile de afaceri interne, totul poate fi considerat ca aprtinand domeniului dezvoltarii afacerilor.

Bibliografie:

1. Buettner, R. (2016). Getting a Job via Career-oriented Social Networking Sites: The Weakness of Ties

Online: https://www.researchgate.net/publication/282149902_Getting_a_Job_via_Career-oriented_Social_Networking_Sites_The_Weakness_of_Ties?channel=doi&linkId=56050bfb08ae5e8e3f312629&showFulltext=true - accesat la data de 06.05.2016

2. https://moz.com/beginners-guide-to-social-media/metrics-and-roi - accesat la data de 06.05.2016

3. Catherine Lovering, Demand Media. Negative Effects of Social Media on Business

Online: http://smallbusiness.chron.com/negative-effects-social-media-business-25682.html - accesat la data de 06.05.2016

4.Jackie Carter, Centre for Enterprise, MMU (2014). Social Media Strategies in Small Businesses

Online: http://www.nemode.ac.uk/wp-content/uploads/2014/04/Carter-Social-media-in-SMEs.pdf - accesat la data de 06.05.2016

5. Billie Nordmeyer, Demand Media. The High-Level Business Impact of Social Media

Online: http://smallbusiness.chron.com/highlevel-business-impact-social-media-38816.html - accesat la data de 06.05.2016

6. Jennifer Hanser. 4 ways social media drives business development

Online: http://mashable.com/2015/01/15/social-media-business-development/#MNUZ7Csn9aqX - accesat la data de 06.05.2016

7. Brian Solis. 6 ways social media can drive business impact

Online: http://venturebeat.com/2013/03/12/report-6-ways-social-media-can-drive-business-impact/ - accesat la data de 06.05.2016

8. Kristi Hines (2015). All of the Social Media Metrics That Matter

Online: http://sproutsocial.com/insights/social-media-metrics-that-matter/

9. Dominique Jackson (2015). Using Social Media for Business Growth in 2015

Online: http://sproutsocial.com/insights/social-media-for-business/ - accesat la data de 06.05.2016

10. Holly Paquette (2013). Social Media as a Marketing Tool: A Literature Review

Online:http://digitalcommons.uri.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1001&context=tmd_major_papers - accesat la data de 06.05.2016

11. Michaela A. Stelzner (2015). How Marketers Are Using Social Media to Grow Their Businesses

Online: http://www.socialmediaexaminer.com/SocialMediaMarketingIndustryReport2015.pdf - accesat la data de 06.05.2016

12. Ashley Zeckman. New Report Reveals the True Impact of Social Media Marketing for Business

Online: http://www.toprankblog.com/2015/05/report-social-media-marketing/ - accesat la data de 06.05.2016

13. Christine Moorman (2015). Measuring The Impact Of Social Media On Your Business

Online: http://www.forbes.com/sites/christinemoorman/2015/01/18/measuring-the-impact-of-social-media-on-your-business/#1e59fac846e5 - accesat la data de 06.05.2016

14. Catherine Lovering, Demand Media. Negative Effects of Social Media on Business

Online: http://smallbusiness.chron.com/negative-effects-social-media-business-25682.html - accesat la data de 06.05.2016

15. Abdullah Awad Alhaddad (2015). Determinants of Brand Image in Social Media

Online:https://www.researchgate.net/publication/283835135_Determinants_of_Brand_Image_in_Social_Media - accesat la data de 06.05.2016

16. https://www.kpmg.com/FR/fr/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Documents/Going-social-how-business-are-making-the-most-of-social-media.pdf - accesat la data de 06.05.2016

17. http://www.isaca.org/groups/professional-english/security-trend/groupdocuments/social-media-wh-paper-26-may10-research.pdf - accesat la data de 06.05.2016

18. http://nowsthetimetoask.com/?p=47 - accesat la data de 06.05.2016

19. https://moz.com/beginners-guide-to-social-media/metrics-and-roi - accesat la data de 06.05.2016

20. Shobhit Seth. The Basics of Business Development

Online: http://www.investopedia.com/articles/personal-finance/090815/basics-business-development.asp - accesat la data de 06.05.2016

21. https://en.wikipedia.org/wiki/Social_media#Classification - accesat la data de 06.05.2016

22. Katie Jensen, Demand Media. What Do B2B & B2C Mean?

Online: http://smallbusiness.chron.com/b2b-b2c-mean-56101.html - accesat la data de 06.05.2016

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impactul social media asupra dezvoltarii afacerilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
9 509 cuvinte
Nr caractere:
50 905 caractere
Marime:
481.85KB (arhivat)
Publicat de:
Cezar Jianu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
afaceri, media, impact
Predat:
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica , Academia de Studii Economice
Materie:
Economie
Nota primită:
Nota 9
Sus!