Gestiunea unităților alimentare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Prezentarea generala a unitatii - 1 -
1.1 Denumirea unitatii: - 1 -
1.2 Scurt istoric, data infiintarii - 2 -
1.3 Localizare - 4 -
1.4 Categoria unitatii - 5 -
1.4 Facilitati oferite clientilor - 6 -
Capitolul 2. Indicatori economici - 11 -
2.1 Cifra de afaceri - 11 -
2.2 Venituri - 12 -
2.3 Cheltuieli - 12 -
2.4 Profit/Pierdere - 13 -
2.5 Datorii - 13 -
Capitolul 3. Caracteristici ale constructiei - 15 -
3.1. Structura interioare - 16 -
3.2 Instalatii specifice unitatii - 17 -
Capitolul 4. Prezentarea spatiilor unitatii - 19 -
4.1 Spatiile pentru primirea consumatorilor - 19 -
4.2 Spatiile pentru servire - 20 -
4.3 Spatii anexe - 21 -
Capitolul 5. Dotarea unitatii - 23 -
5.1 Dotarea unitatii cu mobilier - 23 -
5.2 Dotarea cu utilaje de servire - 23 -
5.3 Dotarea cu inventar de servire si lucru - 26 -
5.4. Dotarea cu lenjerie - 28 -
Capitolul 6. Operatii de intretinere si curatenie - 29 -
Capitolul 7. Amenajarea spatiilor pentru primirea clientilor si caracteristicile servirii - 30 -
Capitolul 8. Structura organizatorica - 33 -
8.1 Organizarea Restaurantului Gourmet - 33 -
8.2 Organizarea activitatii de servire - 34 -
8. 2 Igiena si protectia muncii in Restaurantul Gourmet - 36 -
8.3 Prevenirea si stangerea incendiilor - 37 -
Capitolul 9. Relatiile Complexului Bellaria cu mediul extern - 38 -
9.1 Relatiile cu clientii, concurenta - 38 -
9.2 Furnizorii si intermediarii - 38 -
9.3 Colaboratori - 38 -
Bibliografie - 40 -

Extras din proiect:

1.1 Denumirea unitatii:

Bellaria Hotel (fost Complex "ONYX")

Somptuos si totodata intim, asa poate fi caracterizat Restaurantul Gourmet, impresionant prin supereleganta stilului Victorian.

Incepe ziua intr-un mod deosebit. Lasa-ne sa te surprindem si sa te incantam, savurand cea mai importanta masa din zi in locatia aleasa din interiorul complexului.( Conducerea Complexului Bellaria)

1.2 Scurt istoric, data infiintarii

Scurt istoric

Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.

Orasul Iasi a fost mentionat pentru prima oara intr-un privilegiu comercial emis in 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Totusi, deoarece existau (si inca mai exista) cladiri mai vechi de aceasta data (spre exemplu Biserica armeana costruita in 1395), se crede ca orasul este mult mai vechi.

Istoric Hotel Bellaria

Ultimele date despre deschiderea Gradinii de Vara dateaza inca de acum 46 de ani. Ca si acum plina de liliac, gradina care se numea la acea vreme "Zahana" si-a primit clientii pentru prima oara in anul 1962.

Datorita amplasarii intr-o zona linistita, inconjurata de verdeata, gradina a fost in permanenta un centru de interes, aceste caracteristici constituind o parte din motivele care au mentinut-o in atentia iesenilor vreme indelungata. Aici puteai gasi bucate traditionale dintre cele mai bune, precum bors, friptura, dar si vinul casei, care era pastrat in butoaie in beciul amplasat sub terasa.

In 1997, odata cu schimbarea proprietarilor, gradina isi schimba si numele, din "Zahana" fiind cunoscuta ca "Onyx". La doi ani dupa ce este preluata de actualii proprietari, mai precis in anul 1999, gradina cunoaste numeroase transformari, aici fiind demarate o serie de investitii de reamenajare. Tot in 1999 s-a construit si primul restaurant in stil clasic, iar o parte din terasa a fost acoperita. Gradina a fost pavata si s-au format mai multe alei pentru a fi mai usor de organizat. In anul 2006 s-a construit al doilea restaurant cu specific moldovenesc, restaurantul "Rustic" fiind diferit atat din punct de vedere al meniului, cat si al amenajarii. La diferenta de un an se deschide "Gourmet", al treilea restaurant, acesta fiind caracterizat prin supereleganta stilului Victorian. Continuand linia impusa de la inceput, dezvoltarea complexului continua si in anul 2008 cand se deschide un hotel de 4* si se face un rebranding general, schimband numele din "Complex Onyx" in "Bellaria".

Deschis de curand, hotel Bellaria isi primeste oaspetii in momentul de fata in 47 camere de 4****, oferind servicii de cazare in Iasi de cea mai inalta calitate. Conceput pentru a satisface si cele mai exigente si diverse gusturi, Bellaria este dotat cu tehnologii si materiale de ultima generatie, de o calitate exceptionala. Ambientul deosebit se caracterizeaza prin intimitate si diversitate, orice client simtindu-se ca acasa in camerele puse la dispozitie.

Arta completeaza decorul, Bellaria gazduind piese ale unor artisti plastici importanti precum pictorul Dragos Patrascu sau ale sculptorilor Sorin Purcaru si Ilie Bostan.

Proiectul Bellaria este doar la inceput de drum. In viitor, hotelul va avea ca spatiu de cazare in Iasi 88 camere si apartamente, 2 sali de conferinta, 4 restaurante, terasa, bar, dar si o cofetarie, spa center, garaj subteran, parcare privata si, unic in Iasi, un heliport.

Conceput pentru a oferi cel mai inalt standard al serviciilor, Bellaria este rezultatul unei atitudini revolutionare, marcand un nou inceput in domeniul hotelier.

1.3 Localizare

Situat in cartierul Bucium, intr-o zona rezidentiala foarte linistita, la doar cateva minute de mers cu masina de centrul istoric al Iasului, Hotelul Bellaria este locul ideal pentru a petrece un sejur minunat intr-o ambianta placuta si reconfortanta.

Pozitionat intr-o zona de exceptie a Iasului, amplasat intr-un cadru natural de invidiat, Bellaria este oaza de serenitate preferata pentru organizarea de nuntii, putand gazdui petreceri cu pana la 1000 de invitati.

Date de contact

CONTACT BELLARIA

Sos. Bucium 7, Iasi 700280, Romania

Tel: +40 (232) 233 870,

Fax: +40 (332) 440 811

email: rezervari@bellaria.ro

office@bellaria.ro

marketing@bellaria.ro

1.4 Categoria unitatii

Pentru a defini cat mai bine categoria din care face parte aceasta unitate mai intai voi face o clasificare a acesteia dupa mai multe criterii cum ar fi obiectul activitatii, destinatia serviciilor, sortimentele oferite, gradul de sezonalitate si specificul efectuarii serviciilor. Avand in vedere criteriile mai sus mentionate Restaurantul Gourmet este o unitate de alimentatie publica cu caracter recreativ/ distractiv care are ca obiectiv servirea consumatorilor cu o mare varietate de preparate culinare si bauturi alcoolice ori nealcoolice.

Caracterul recreativ/ distractiv se concretizeaza prin atmosfera placuta pe care o creaza serviciul de cazare, servirea, muzica lenta si mediul inconjurator alcatuit din privelisti minunate, ce imprejmuiesc Complexul. Deoarece aceasta unitate functioneaza pe parcursul intregului an, indiferent de anotimp si sezon, face restaurantul sa fie descris ca fiind o unitate cu caracter permanent iar in urma acestor caracteristici dar si dupa specificul efectuarii serviciilor (servirea se face direct la masa clientului prin intermediul ospatarului ) putem clasifica unitatea ca fiind restaurant classic, acesta fiind unul dintre cele mai intalnite tipuri de unitati de alimentatie publica din Romania, restaurant in care se servesc cele trei mese principale ale zilei, cu pauze intre servirea lor.

Bibliografie:

1. Gheorghe Lamatic ,,Unitatile de alimentatie publica organizare si functionare", Editura RAND PVD, 2007

2. Nicolae Lupu, ,,Hotelul. Economie si management" , Editura Polirom 2005

3. Nita Valentin, Managementul Serviciilor de Cazare si Catering vol. 1, Editura Tehnopress, Iasi, 2004

4. http://www.bellaria.ro/

Observații:

Proiect materie gestiunea unitatilor alimentare/ unitate studiata Bellaria.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestiunea unitatilor alimentare
    • gua.docx
    • proiect_logistrica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
61 pagini
Imagini extrase:
61 imagini
Nr cuvinte:
14 731 cuvinte
Nr caractere:
79 084 caractere
Marime:
5.17MB (arhivat)
Publicat de:
Ianis Simon
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
gestiune, unitate alimentara, Bellaria
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Economia comertului, turismului si serviciilor
Materie:
Economie
An de studiu:
III
Sus!