Firma C-Spot

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei SC C-Sport SA si activitatea departamentului marketing din cadrul acesteia. SC C-Sport SA este o firma cunoscuta consumatorilor din Galati prin activitatea sa in distributia si producerea de articole sportive. De curand, firma C-Sport si-a extins activitatea si asupra producerii meselor de tenis, activitate care ocupa acum mai mult de 80% in profilul firmei.

Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata meselor de tenis, atat in judetul Galati, cat si in tara.

Lucrarea noastra se bazeaza pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca ,,firmele care fabrica un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu";

pretul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor;

plasarea care este definita de canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor; mergem pe principiul eficientei obtinute pe operatiuni precise si rapide in ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vanzare(garantie).

promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezinta liantul care leaga celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obtine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sa adopte o strategie care sa propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importantei si profitabilitatii.

Lansarea pe piata a unui produs care sa castige admiratia consumatorilor prin calitatea sa, dar si printr-un pret mai mic decat cel al concurentei, reflecta ideea fundamentala a politicii firmei noastre.

SC C-Sport SA s-a infiintat la sfarsitul anului 2005, avand ca obiect de activitate distributia de articole sportive prin vanzare en-detail in magazinul propriu din Galati.

Firma a inceput cu un capital social de 90 000 ERO, dar la sfarsitul anului 2007 s-a luat decizia extinderii obiectului de activitate si in domeniul productiei de articole sportive, si anume mese de tenis, activitate care a devenit principala pentru firma. Astfel, s-a facut o majorare a capitalului social cu 385 000 ERO dintre care 300 000 ERO aport de mijloace fixe, sume investite in productia si distributia meselor de tenis C-Sport.

Cifra de afacerii anuala a firmei SC C-Sport SA este de 950 000 ERO, din care 650 000 ERO vanzari interne si 300 000 ERO vanzari externe. Profitul operational pe anul in trecut a ajuns la 25% din cifra de afacerii respectiv 237 500 ERO.

Fabrica, unde are loc productia propriu-zisa, este amplasata la marginea orasului, pe Calea Romanului, insa firma are birourile in centrul orasului, iar pe plan local centrele de distributie sunt magazinele proprii si alte magazine cunoscute si vizitate de cumparatori. Amplasarea unitatii de productie a fost hotarata tinand cont de furnizorii de materii prime (lemn, lemn stratificat, aluminiu) si de modul de distributie al produselor.

Firman are un numar de 140 angajati, dintre care 100 de angajati in fabrica, 15 pe parte administrativa la sediu central, 25 la centrele de distributie din judet si din tara.

Dupa cum am precizat, cea mai importanta parte a activitatii firmei noastre este producerea si comercializarea meselor de tenis, firma sperand ca in scurt timp sa devina lider pe piata acestor articole sportive, si de ce nu, pe piata internationala.

Capitolul 2:

Produsul

In centrul mixului de marketing al oricarei firme se afla produsul, respectiv oferta, celelalte componente sunt conditionate de existenta si particularitatile acestuia. Orice firma, pentru a rezista mediului extern, destul de dur si in continua miscare si transformare, trebuie sa-si innoiasca mereu oferta, sa o faca din ce in ce mai atragatoare.

In conceptia clasica, produsul reprezinta ,,ansamblul de elemente fizice, chimice sau de alta natura reunite intr-un tot unitar si identificabil care indeplineste anumite functii".

Marketingul insa face abstractie de elementele care alcatuiesc produsul punand accent pe caracteristicile acestuia, produsul semnificand ansamblul de elemente care poate declansa cererea pe o piata.

Pozitia unui produs reprezinta modul in care respectivul produs este definit de consumatori pe baza atributelor importante, cu alte cuvinte locul pe care il ocupa in mintea clientilor, in raport cu produsele concurentilor. Pozitia este data de ansamblul impresiilor, perceptiilor si sentimentelor pe care consumatorii si le formeaza despre un produs, in comparatie cu produsele rivalilor.

A. LINIA DE PRODUSE

Firma C-Sport, adaptandu-se normelor impuse de Federatia Internationala de Tenis de Masa, a creat o linie de produse competitive pentru piata romaneasca, produse care pot concura oricand cu celelalte produse de pe piata, inclusiv cu cele aduse din afara.

In urma sondajelor efectuate pe piata interna, departamentul de marketing al firmei C-Sport, a hotarat producerea a trei modele de mese de tenis, folosind in procesul de productie diferite materiale - fibra lemnoasa stratificata (pal melaminat), fibra lemnoasa de esenta tare (si scumpa - stejar, mahon etc. - pentru produsele de lux), aluminiu, fibre textile si plastic.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Firma C-Spot.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 298 cuvinte
Nr caractere:
21 815 caractere
Marime:
88.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, analiza, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!