Economie europeană - Olanda

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Amsterdam este capitala oficiala a Tarilor de Jos insa institutiile fundamentale ale statului, Curtea suprema de justitie, guvernul si parlamentul isi au sediul in Haga.

Linia de aparare fortificata din Amsterdam a fost inscrisa in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Termenul de Amsterdam provine din alaturarea cuvintelor dam (in neerlandeza insemnand baraj) si cuvantul Amstel (rau ce strabate orasul). Pe plan local, orasului i se mai zice si Mokum (oras pe limba idis).

Linia de aparare fortificata din Amsterdam a fost inscrisa in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO

Amsterdam

Informatii generale Desi sediul Guvernului olandez se afla la Haga, Amsterdamul este capitala nominala. De asemenea, Amsterdamul este cel mai mare oras din Olanda cu o populatie de peste 750.000 locuitori si cel mai vizitat oras avand peste 3,5 milioane de vizitatori anual. Olanda este tara situata in vestul Europei, invecinandu-se la sud cu Belgia si la est cu Germania. In partea de nord-vest este marginita de Marea Nordului. Desi, numele oficial al tarii este Kingdom of the Netherlands ( Regatul Tarilor de Jos ), multi oameni folosesc mai des numele Holland ( Olanda ). Provinciile Olanda de Nord (North Holland) si Olanda de Sud ( South Holland ) reprezinta numai o parte din tara. Din acest motiv este corecta denumirea de The Netherlands ( Tarile de Jos ). Local: Populatie: 751,000 Tara: The Netherlands Ora locala: GMT +1 ora Codul telefonic local: 020 Codul telefonic international: 0031+20 (Amsterdam) Moneda Moneda folosita in Olanda este Euro ( EUR , EUR ), care este folosit in marea majoritatea tarilor din cadrul Uniunii Europene. Pentru detalii cu privire la schimbul valutar si la metodele de plata puteti sa aruncati o privire la sfaturile noastre pentru vizitatori. Clima Cea mai calduroasa perioada a anului este din luna iunie pana in luna august, cu temperaturi cuprinse intre 21-26 grade Celsius. In general nu sunt intalnite temperaturi extreme. Clima este relativ umeda, iar ceata este intalnita des primavara si toamna. De asemenea, din luna octombrie pana in luna martie pot aparea rafale puternice de vant.

Numele de Olanda are intelesul de ''terenuri joase'',doua cincimi din suprafata ei fiind sub nivelul marii;tara e strabatuta in zigzag de canale. Olanda, oficial Tarile de Jos (in neerlandeza Nederland, in frizona Nederlan) este o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in nord-vestul Europei in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei, incluzand alaturi de Regatul

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economie europeana - Olanda.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
2 189 cuvinte
Nr caractere:
12 061 caractere
Marime:
2.00MB (arhivat)
Publicat de:
Trandafir Gheorghiu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
olanda, Economie, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!