Economia Mediului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Protectia mediului inconjurator este o prioritate globala. Urmare Summit-ului Mondial privind Dezvoltarea Durabila, unde, de rand cu problemele economice si sociale, au fost abordate si cele privind protectia mediului, guvernele statelor, organizatiile internationale si organizatiile non-guvernamentale au urmarit insistent realizarea obiectivelor de dezvoltare durabila. Din momentul lansarii procesului ,,Un Mediu pentru Europa", tarile Europene au realizat un progres considerabil si performanta in solutionarea problemelor de mediu in context atat regional cat si national.

Republica Moldova considera procesul "Un mediu pentru Europa" unul foarte important, deoarece acest proces impulsioneaza lansarea noilor documente politice la nivel european, prin implementarea carora tarile obtin progrese considerabile in perfectarea politicilor nationale de mediu. Relatiile de mediu stabilite intre om si celelalte componente ale mediului (apa, aer, sol, biota) intotdeauna au necesitat si indeosebi in ultimul timp necesita o concordanta bine chibzuita intru mentinerea echilibrului ecologic al ecosistemelor. Intentiile exagerate de exploatare a resurselor naturale au impact negativ asupra mediului si omului. Aceste fenomene sunt caracteristice si pentru Republica Moldova. Reiesind din faptul camediul inconjurator nu are frontiere, republica se confrunta cu un sir de probleme de impact asupra mediului atat de ordin local, cat si transfrontalier, cerandu-se definirea problemelor si identificarea cauzelor ce le provoaca. O informatie completa si corecta privind starea mediului este o preconditie fundamentala pentru aceasta. Activitatea de prevenire si de refacere a degradarii mediului in Republica Moldova este un proces continuu, dar eficienta ei presupune o evaluare sistematica a starii mediului. Iar evaluarea starii mediului este o parte integranta a procesului de luare a deciziilor

Dezvoltarea durabila a tarii si a intregii societati este posibila prin asigurarea unor factori de mediu calitativi care contribuie la mentinerea calitatii vietii si sanatatii populatiei. Republica Moldova fiind o tara cu o economie in tranzitie si avand ramura de baza agricultura este dependenta si vulnerabila la conditiile climaterice, care din an in an prin frecventa si intensitatea fenomenelor climaterice nefavorabile provoaca pagube enorme economiei nationale care uneori depasesc bugetul anual al tarii, acesta din urma tergiverseaza dezvoltarea socio-economica a tarii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economia Mediului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
4 708 cuvinte
Nr caractere:
25 596 caractere
Marime:
46.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Sanduta Tatiana
Sus!