Dezvoltarea competiției

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

A. Analiza situatiei prezente
1. Formarea competentelor in Romania - privire de ansamblu
2. Evaluarea cererii si a nevoilor
3. Evaluarea capacitatii nationale de raspuns
B. Analiza aspectelor critice si planul strategic
1. Constrangeri specifice si probleme prioritare
2. Obiective strategice
3. Evaluarea resurselor
4. Raspunsuri strategice recomandate
5. Program de actiune

Extras din proiect:

Formarea competentelor in Romania - privire de ansamblu

Competenta face parte din activele intangibile ale oricarei organizatii. Fara sa se regaseasca ca atare in bilant, ea contribuie insa esential la formarea valorii adaugate impreuna cu alte active de acelasi fel, precum reputatia, know how, imaginea sau proprietatea intelectuala. Aspectul strategic al dezvoltarii competentei consta in decizia privind o balanta justa in ceea ce priveste alocarea resurselor organizatiei intre activele tangibile si cele intangibile.

In cadrul elaborarii Strategiei Nationale de Export (SNE) prin ,,competente" se intelege capacitatea, abilitatea, cunostintele si experienta necesare pentru a administra sau decide cu privire la procurarea, gestionarea, utilizarea, monitorizarea resurselor unei organizatii in vederea imbunatatirii avantajelor competitive. In evaluarea competentelor sunt analizate zece componente esentiale ale competentelor manageriale pentru dezvoltarea competitivitatii:

1. Strategie: procesul de definire a domeniului de afacere, pietelor si segmentelor tinta, precum si a modalitatii de pozitionare competitiva pe piata/segmentul alese.

2. Marketing: activitati legate de relatia cu clientii companiei (promovare, vanzari, publicitate, relatii publice etc.).

3. Management logistic si al lantului de oferta: competente necesare pentru a aduce produsele pe piata (managementul surselor de aprovizionare, managementul transporturilor si asigurarilor, gestiunea stocurilor, procesul de export si import si documentatia, procesarea comenzilor, standarde si reglementari tehnice, livrare si distributie).

4. Managementul productiei: competente necesare pentru a produce la un cost acceptabil, la calitatea si cantitatea solicitate si la timp.

5. Managementul resurselor umane: competente necesare pentru recrutarea, formarea si promovarea personalului specializat, organizarea sistemului de motivare si responsabilizare a angajatilor, identificarea nevoilor de dezvoltare a competentelor.

6. Finantare: competente de estimare si atragere a necesarului de finantare, de gestiune a fondurilor, managementul riscului valutar si financiar.

7. Active fizice: administrarea echipamentelor si dotarilor specializate si generale in concordanta cu volumul de afaceri si rezultatele financiare.

8. Retele si aliante: capacitatea de realizare de contacte, parteneriate si aliante strategice pentru indeplinirea obiectivelor companiei.

9. Gestionarea informatiei: fundamentarea procesului decizional pe un sistem de date credibile, utile, relevante si furnizate in timp reale.

10. Alte competente generale si specifice: cunoasterea limbilor straine, abilitati de comunicare, de redactare, de analiza si sinteza, deprinderi tehnice, capacitate inovativa etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea Competitiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 989 cuvinte
Nr caractere:
40 532 caractere
Marime:
38.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
retele si aliante, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Valerica Olteanu
Sus!