Audit intern

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. NOTIUNI GENERALE

Cuvantul audit isi are originea in latinescul audio, audire: a asculta si a cunoscut in decursul vremurilor multiple interpretari, intelesuri care nu au mai avut de a face cu etimologia.

In ciuda acestor denaturari istorice, totusi procesul de audit, respectiv auditul intern se regaseste ca facand parte din viata unei intreprinderi in perioada recesiunii economice americane de la inceputul secolului al XX-lea. Atunci era nevoie ca auditorii financiari, externi, sa se bazeze pe o serie de lucrari efectuate de personal independent, dar angajat al intreprinderii, fara ca acest personal sa intocmeasca sinteze si sa exprime concluzii.

Personalul intreprinderii a capatat abilitati, ce-i drept canalizate pe functia contabila, dar utilizarea acestor profesionisti si pentru intocmirea altor lucrari a avut ca efect perceptia pozitiva asupra a ceea ce efectuau in cadrul intreprinderii.

Auditorii externi utilizau aceste ajutoare numai pentru lucrarile din sistemul financiar si contabilitate, dar cu timpul domeniul de competenta s-a largit, auditul intern devenind o functie a intreprinderii, ca oricare din functiile consacrate.

Pornind de la aceste experiente, activitatea de audit intern este relativ noua, date semnificative privind organizarea si desfasurarea profesiei de auditor intern fiind inregistrate in anul 1941, cand a aparut Institutul International al Auditorilor Interni (IIA - Institute of Internal Auditors) in Statele Unite ale Americii. Cu aceasta ocazie s-a observat necesitatea dezvoltarii acestei profesii, cele mai multe pareri degajand incredere in viitorul profesiei, managerii avand nevoie de rezultatele muncii auditorilor interni.

Un pas important s-a realizat in Franta, cand in anul 1960 s-a infiintat Institutul Francez al Auditorilor si Consultantilor Interni (IFACI), ulterior cele mai importante contributii la evolutia auditului intern fiind aduse de scoala si practica franceza in domeniu. Evident ca IFACI este afiliat la IIA, care la randul sau are peste 85000 de specialisti in mai mult de 120 de tari din intreaga lume.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Audit intern.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
7 655 cuvinte
Nr caractere:
41 775 caractere
Marime:
41.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
audit intern, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!