Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

A. Intreprinderea - caracterizare strategica

a) Scurt istoric, descrierea intreprinderii si a sectorului de care apartine

S.C. AEROSTAR S.A. Bacau, este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni de tip deschis, conform Actului Constitutiv si reglementarilor aplicabile.

In dezvoltarea sa, istoria AEROSTAR a cuprins mai multe etape de inceput, a trecut prin etape de diversificare, dar si prin perioade de dezvoltare de programe noi si de noi capacitati, s-a confruntat cu ani de cautari si noi inceputuri. Astfel, in anul 1953 a fost infiintata Uzina de Reparatii Avioane (UM 03767), urmata de denumirile succesive URA -1953, IRAv (Intreprinderea de Reparatii Avioane) - 1970, IAv (Intreprinderea de Avioane) - 1978, iar din anul 1991 a fost inregistrata ca societate pe actiuni cu capital integral de stat cu denumirea actuala S.C.AEROSTAR S.A.

Din anul 2000 este societate cu capital integral privat, avand actiunile tranzactionate la Bursa de valori Bucuresti.

Intreprinderea are domeniul principal de activitate productia, iar conform clasificarii activitatilor din economia nationala, obiectul principal de activitate este fabricarea de aeronave si nave spatiale - cod CAEN 3030.

Mai pe larg, compania activeaza in domeniul repararii si modernizarii avioanelor militare, fabricarii si repararii de echipamente hidraulice de aviatie, avioane usoare si echipamente militare terestre. Un alt segment important al activitatii il constituie realizarea de butelii pentru GPL.

Astazi, AEROSTAR este o puternica baza industriala cu peste 60 de ani de experienta, un numar de salariati ce depaseste 1850, facilitati de productie moderne intinse pe o suprafata totala de peste 45 hectare.

b) Misiunea firmei, obiectivele fundamentale (cuantificabile si necuantificabile)

Misiunea firmei

Misiunea companiei stabilita la infiintarea Intreprinderii Economice "Uzina de Reparatii Avioane", precursoarea S.C. AEROSTAR S.A., a fost mentinuta si actualizata in conditiile generate de aderarea Romaniei la NATO si UE, iar in prezent, pentru a asigura nevoile de dezvoltare a afacerilor, misiunea are in vedere trei linii de afaceri, toate din domeniul aeronautica si aparare:

- Mentinerea statutului de furnizor in domeniul sistemelor de aviatie si a sistemelor defensive terestre pentru Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si pentru alti beneficiari, domeniu de activitati din care sa realizam peste 20% din cifra de afaceri.

- Consolidarea pozitiei AEROSTAR ca subfurnizor de piese, aerostructuri, subansamble si echipamente pentru aviatia comerciala si aviatia generala, astfel incat sa devenim un subfurnizor major pentru industria de aviatie globalizata si sa realizam din aceste activitati peste 55% din cifra de afaceri.

- Consolidarea activitatilor S.C. AEROSTAR S.A. ca furnizor de prim rang de mentenanta pentru avioane civile si de conversie/ modernizare a avioanelor civile, domeniu de activitati din care sa realizam peste 20% din cifra de afaceri.

Obiectivele fundamentale

c) Definirea optiunilor strategice si a obiectivelor specifice

B. Elaborarea analizei - diagnostic la nivelul firmei

Etapa 1. Pregatirea analizei diagnostic

- Caracteristici tipologice ale firmei si ale domeniului de activitate

- Definirea problemelor si a obiectivelor de urmarit prin analiza-diagnostic

- Culegerea datelor, verificarea, sistematizarea si gruparea datelor prin diferite tehnici statistice

Etapa 2. Prelucrarea, analiza si interpretarea rezultatelor; evidentierea punctelor forte si slabe ale firmei pe domenii

- Diagnosticul comercial (de marketing)

- strategia firmei

Evolutiile si tendintele generale din aceasta perioada continua, profilul conturat inca din anul 2014, si anume continuarea cresterii in domeniul industriei

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aerostar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 038 cuvinte
Nr caractere:
49 156 caractere
Marime:
100.24KB (arhivat)
Publicat de:
Serafina Lungu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, dezvoltare, analiza SWOT
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!