Tratarea și valorificarea deșeurilor provenite din industria de metale feroase

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

PRELUCRARE A METALELOR FEROASE

Introducere

In orice activitate desfasurata in industrie, in agricultura, in comert, in gospodariile colective sau individuale, se produc reziduuri care au fost definite ca fiind reziduuri industriale, reziduuri menajere si reziduuri stradale si in componenta acestora exista materii prime, materiale refolosibile si energie potentiala care pot fi colectate, recuperate si valorificate ca atare sau prin prelucrare.

Materialele refolosibile metalice isi au sursele in reziduurile industriale (refuzuri, resturi, rebuturi), in reziduuri menajere (obiecte metalice de uz casnic uzate) si in reziduuri stradale (diverse obiecte metalice casate, pierdute sau aruncate).

Materialele feroase refolosite apar in reziduurile industriale provenite din industria siderurgica in care se elaboreaza fonta si otelul, continand toata diversitatea de ramuri industriale in care produsele siderurgice sunt prelucrate (constructii de masini) sau sunt utilizate ca atare (in constructii, cai ferate etc.) si terminand cu recuperarea partii feroase din mijloacele fixe casate.

In functie de sursele industriale unde se formeaza materialele feroase se poate stabili urmatoarea clasificare:

- materiale feroase refolosite rezultate din industria siderurgica;

-materiale feroase refolosite provenite din activitatea industriala in care se prelucreaza sau se utilizeaza produse siderurgice;

- materiale feroase refolosite provenite din casari de fonduri fixe.

Materialele refolosibile feroase din industria siderurgica. Structura acestei grupe de materiale feroase rezultate in industria siderurgica este complexa si de aceea clasificarea lor se rezuma numai la urmatoarele doua categorii:

- materiale feroase prafoase;

- materiale feroase sub forma de bucati.

Materialele feroase prafoase. Aceste materiale feroase, sub forma de praf sau mal, provin de la instalatiile de epurare a gazelor evacuate si a apelor uzate rezultate din procesele tehnologice siderurgice. Colectarea lor se face atat sub aspect ecologic, pentru evitarea poluarii aerului si a apei, cat si sub aspectul economic pentru valorificarea intrinseca ca materie prima de inlocuire a celei obtinute in tara sau din import.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tratarea si Valorificarea Deseurilor Provenite din Industria de Metale Feroase.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
11 593 cuvinte
Nr caractere:
61 348 caractere
Marime:
171.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, deseuri
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!