Surse de zgomote și vibrații

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument
Capitolul1: Consideratii generale
Capitolul2: Efecte ale zgomotelor si vibratiilor:
2.1 Efectele zgomotelor si vibratiilor asupra
Organismului uman
2.2 Efectele vibratiilor asupra utilajelor
Fenomenul de oboseala a materialelor
Capitolul3: Metode si echipamente de masurare a
zgomotelor si vibratiilor
3.1 Probleme legate de masurarea zgomotului
3.2 Raportul de masurare
3.3 Calcularea zgomotului
3.4 Aspecte economice
Capitolul4: Surse de vibratii si zgomote
Capitolul5: Controlul si combaterea vibratiilor si
zgomotelor
5.1 Norme privind nivelurile admisibile pentru
vibratii si zgomote
5.2 Posibilitati de reducere a zgomotelor si
Vibratiilor
5.3 Materiale fonoabsorbante
5.4 Protectia individuala a omului impotriva
zgomotelor si vibratiilor
Anexe
Bibliografie

Extras din proiect:

Argument

Proiectul cuprinde 5 capitole in care sunt dezbatute aspecte privind studiul si impactul zgomotelor si vibratiilor produse in industrie, constructii, exploatari, lucrari din domeniul public asupra organismului uman, utilajelor si constructiilor.

In primul capitol sunt explicate notiuni privind parametrii specifici sunetului, in cel de-al 2-lea capitol sunt aratate efectele negative pe care le au sunetele inalte si vibratiile asupra oamenilor si utilajelor, iar in restul capitolelor sunt informatii privind tehnica de masurare a vibratiilor, sursele de producere ale acestora si metodele de combatere.

Sunetele si vibratiile care depasesc normele admise constituie un factor de poluare producand atat un disconfort psihic asupra oamenilor cat si daune materiale, in cazul vibratiilor puternice.

Scopul proiectului este unul pur scolastic, insumand notiuni si informatii de baza, de ordin general.

Capitolul 1.Consideratii generale

Undele sonore sunt unde mecanice longitudinale ce se pot propaga in solide lichide si gaze. Particulele materiale care transmit o astfel de unda oscileaza in directia de propagare a undei insasi. Undele longitudinale din aer, atunci cand vin in contact cu urechea, dau nastere senzatiei de sunet. Deci, putem afirma ca sunetul reprezinta vibratia acustica capabila sa produca o senzatie auditiva. Urechea omeneasca este sensibila la undele din intervalul de frecventa situate intre aproximativ 20-20.000 Hz

Cele mai simple unde sonore sunt undele sinusoidale de frecventa si amplitudine cunoscute. Cand acestea ajung la ureche, provoaca vibratia cu aceeasi frecventa si amplitudine a particulelor de aer din apropierea timpanului. Aceste vibratii pot fi descrise ca variatii ale presiunii aerului din acel punct.

Un aspect essential al propagarii undelor de toate felurile este transferul de energie. Intensitatea a unei unde se defineste ca media in timp a vitezei cu care energia este transportata de catre unda prin unitatea de suprafata perpendicular ape directia de propagare. Mai pe scurt, intesitatea este puterea medie transportata prin unitatea de suprafata.

Puterea totala transportata printr-o suprafata de catre o unda sonora este egala cu produsul dintre intensitatea undei pe acea suprafata si aria suprafetei .

Deoarece urechea este sensibila la un interval larg de intensitati, scala logaritmica a intensitatilor este mai comoda decat scala aritmetica. Deci, nivelul de intensitate sonora Ns=log I/I0 este o intensitate arbritara de referinta considerate a fi 10-12 w/m2 , ceea ce corespunde celui mai slab sunet care poate fi auzit.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Surse de Zgomote si Vibratii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 428 cuvinte
Nr caractere:
32 956 caractere
Marime:
31.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
sursa, material, zgomot, vibratie, transfer, energie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!