Sistemul Solar-Dish

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Energia solara

Energia solara este energia radianta produsa in Soare ca rezultat al reactiilor de fuziune nucleara. Eaeste transmisa pe Pamant prin spatiu in cuante de energie numite fotoni, care interactioneaza cuatmosfera si suprafata Pamantului.

Conceptul de "energie solara" se refera la energia care este direct produsa prin transferul energieiluminoase radiata de Soare. Aceasta poate fi folosita ca sa genereze energie electrica sau saincalzeasca aerul din interiorul unor cladiri.

Desi energia solara este reinnoibila si usor de produs, problema principala este ca soarele nu ofera energie constanta in nici un loc de pe Pamant. In plus,datorita rotatiei Pamantului in jurul axei sale, si deci a alternantei zi-noapte, lumina solara nu poate fi folosita la generarea electricitatii decat pentru un timp limitat in fiecare zi.

O alta limitare a folosirii acestui tip de energie o reprezinta existenta zilelor noroase, cand potentialul de captare al energiei solare scade sensibil datorita ecranarii Soarelui, limitand aplicatiile acestei forme de energie reinnoibila.

Panourile solare produc energie electrica 9h/zi (calculul se face pe minim; iarna ziua are 9 ore). Ziua timp de 9 ore aceste panouri solare produc energie electric si in acelasi timp inmagazineaza energie in baterii pentru a fi folosita noaptea.

Instalatiile solare sunt de 2 tipuri: termice si fotovoltaice. Cele fotovoltaice produc energie electric gratis. Cele termice ajuta la economisirea gazului in proportie de 75% pe an. O casa care are la dispozitie ambele instalatii solare este considerata "FARA FACTURI" deoarece energia acumulata ziua in baterii este trimisa in retea).

Instalatiile solare functioneaza chiar si atunci cand cerul este innorat. De asemenea sunt rezistente la grindina (in cazul celor mai bune panouri).

Bibliografie:

http://www.wikipedia.org

http://www.nrel.gov

Washom, B., "Parabolic Dish Stirling Module Development and Test Results," Paper No. 849516, Proceedings of the IECEC, San Francisco, CA

Stine, W.B. and R.P. Diver, A Compendium of Solar Dish/Stirling Technology, Sandia National Laboratories, Albuquerque, NM

Walker, G., Stirling Engines, Clarendon Press, Oxford, England

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Solar-Dish.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 198 cuvinte
Nr caractere:
6 845 caractere
Marime:
339.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
Sistemul Solar-Dish, Fizica
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!