Redresarea ecologică a solurilor contaminate cu produse petroliere

Extras din proiect:

Solurile reprezinta una dintre cele mai importante resurse naturale ale omenirii,deoarece printre functiile lor se numara si aceea de a crea siguranta si securitatea alimentara.Aceasta functie este in stransa legatura cu calitatea solului.Ele ,prin pozitia,natura si rolul lor, sunt un produs al interactiunii dintre mediul biotic si abiotic, reprezentand niste organisme vii, in care se desfasoara o viata intensa si in care s-a stabilit un anumit echilibru ecologic.

Petrolul brut (numit si titei) este un produs de natura organica, care se gaseste in pamant , formand zacaminte . El este un lichid vascos, a carui culoare variaza de la galben-verde pana la negru, avand reflexe colorate diferit. Mirosul petrolului este caracteristic. Densitatea lui este cuprinsa intre 0,750 si 0,970 . Petrolul nu este solubil in apa.

Clasificarea petrolului Pe baza compozitiei chimice, respectiv a predominarii unor categorii de hidrocarburi, petrolurile au fost clasificate in mai multe tipuri: 1. Petrol parafinos caracterizat prin procentul mai ridicat in alcani (pana la 78%), asa cum sunt in general petrolurile americane. 2. Petrol asfaltos, caracterizat prin procentul mare de hidrocarburi aromatice (in fractiunile usoare) cat si de substante asfaltoase, asa cum sunt petrolurile din Caucaz. 3. Petrol de tip intermediar, caracterizat prin procentul mare fie de cicloalcani fie de alcani si hidrocarburi aromatice. Hidrocarburile formeaza o pelicula impermeabila la suprafata solului impiedicand astfel circulatia apei si schimbul de gaze, ceea ce duce la sufocarea radacinilor plantelor si la favoriyarea proceselor de reducere. Pe masura ce mediul anaerob se dezvolta, numarul bacteriilor din sol scade, reducandu-se totodata si activitatea lor metabolica.

Accidente la statiile de exploatare

Transporturi

Manipulare incorecta

Accidente la statiile de prelucrare

Spargerea unor rezervoare cu produse petroliere

Accidente industriale

Functionarea impropie a motoarelor autovehiculelor

Executare si exploatare defectuoasa a forajelor si puturilor de extractie a titeiului

Batalurile de slamuri si gudroane rezultate in urma activitatilor desfasurate in industria petrolului

Spargerea retelei de transport a petrolului

Conflicte militare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Redresarea Ecologica a Solurilor Contaminate cu Produse Petroliere.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
1.64MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, sol, produs, petrol, executare, exploatare, foraj
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!