Reciclarea la Clasele 0 - 4

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Ce inseamna educatia ecologica? Care este scopul ei?
2.Ce inseamna ,,reciclare" ? Importanta reciclarii.
3.Ce pot elevii recicla? De ce ?
3.1 Reciclarea hartiei
3.2 Reciclarea sticlei
3.3 Reciclarea metalelor
3.4 Reciclarea plasticului
4.Ce trebuie sa faca elevii pentru a contribui la reciclarea deseurilor?
5.Cum putem realiza educatia ecologica in general si cu precadere cea care priveste reciclarea la elevii de clasele 0 - 4?
5.1 Plan de lectie : ,,Pizza din resturi"

5.2Plan de lectie : "Deseurile si reciclarea lor - Cutiile cu surprize"

Extras din proiect:

1.Ce inseamna educatia ecologica? Care este scopul ei?

Obiectivele educatiei de mediu in toata lumea sunt asemanatoare: sa mentinem si sa imbunatatim calitatea mediului, sa prevenim problemele mediului in viitor.

Pe de o parte, educatia de mediu inseamna informarea si sporirea cunostintelor elevilor despre mediul inconjurator. Elevii invata despre incalzirea globala, deseuri solide si alte probleme ale mediului, despre ecologie si cum ,,functioneaza" pamantul, despre urmarile degradarii mediului si invata care este rolul lor in crearea si prevenirea problemelor mediului.

Pe de alta parte, educatia de mediu sporeste constientizarea problemelor si intelegerea valorilor personale prin ,,descoperirea" atitudinii si intelegerii, ajutandu-i pe elevi sa-si evalueze si sa-si clarifice sentimentele in ceea ce priveste mediul si cum contribuie la problemele acestuia. Ajuta fiecare persoana sa inteleaga faptul ca oamenii au valori diferite, iar conflictele dintre acestea trebuie abordate pentru a preveni si rezolva, in final, problemele de mediu.

Educatia ecologica este si practica, in sensul invatarii unor lucruri cum ar fi plantarea unui copac pana la reducerea consumului sau cum sa traim producand un impact negativ cat mai mic asupra mediului. Si, in final, educatia mediului accentueaza abilitatile de a actiona ca cetatean - de la scrierea efectiva a unei scrisori pana la influentarea consiliilor locale sau a oamenilor politici de stat si a institutiilor internationale.

In mod specific, educatia de mediu accentueaza aceste cinci obiective:

- Constientizarea: ajuta elevii sa capete o intelegere si sensibilitate fata de intreg mediul si problemele lui; le dezvolta abilitatea de a pricepe si de a deosebi stimulentele, de a procesa, rafina si extinde aceste perceptii; contribuie la folosirea acestor abilitati noi in mai multe contexte.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reciclarea la Clasele 0 - 4.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
5 061 cuvinte
Nr caractere:
27 635 caractere
Marime:
67.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
reciclare, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!