Reciclarea Deșeurilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 1
1. Clasificarea deseurilor menajere si metodele de colectare a acestora 2
1.1. Categorii de deseuri menajere 2
1.2. Metode de colectare a deseurilor menajere 5
2. Reciclarea deseurilor menajere 7
2.1. Etapele recilcarii deseurilor menajere 7
2.2 Reciclarea in acceptiune JAPONEZA 12
CONCLUZII 13
BIBLIOGRAFIE 14

Extras din proiect:

ARGUMENT

In prezent, deseurile reprezinta una dintre cele mai acute probleme legate de protectia mediului. Mari cantitati de deseuri sunt generate anual. Protectia mediului este o problema a tuturor. Este problema redresarii, conservarii si ocrotirii mediului in scopul restrangerii si eliminarii surselor de poluare, in cadrul dezvoltarii armonioase a societatii.

Cadrul general al strategiei gospodaririi deseurilor menajere il constituie Strategia Protectiei Mediului bazata pe Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila. Solutia problemei depozitarii si procesarii ecologice a deseurilor menajere are o prioritate absoluta in dezvoltarea durabila a teritoriului. [APo]

In Romania, majoritatea depozitelor de deseuri urbane dateaza din anii 1960 si sunt supraincarcate. Pentru depozitele vechi nu exista proiecte si masuri de remediere a poluarii. Pe langa deseurile menajere, stradale, comerciale, in depozitele de deseuri urbane sunt introduse si deseuri industriale periculoase. Deseurile polueaza aerul, apa si solul, degradeaza peisajele pe suprafete intinse, si antreneaza costuri ridicate pentru depozitarea lor. Chiar daca incinerarea post-depozitare ar constitui o solutie mult mai benefica pentru mediu, datorita costurilor foarte mari de implementare pe scara nationala a acesteia, depozitarea va ramane principala optiune de eliminare finala a deseurilor in Romania, ca si in alte tari europene.Fiecare dintre noi, constient sau nu, putem contribui la dezvoltarea durabila. De fapt, putem spune ca avem o gandire durabila atunci cand aruncam deseurile din plastic sau hartie in locurile special amenajate. [ABO]

Recuperarea deseurilor menajere va deveni, probabil, aproape un reflex si in randul romanilor, dar este un proces de durata. Sa nu uitam ca dezvoltarea durabila este, de asemenea, un concept foarte "tanar". Deocamdata, de reciclarea deseurilor casnice par sa se ocupe, in prezent, doar carutasii care merg printre blocuri in cautare de fier vechi sau alte metale. In urma cu cativa ani, printre blocuri erau amplasate containere pentru colectarea selectiva a deseurilor - sticla, plastic, hartie, o initiativa laudabila care nu strica sa fie reluata.

La nivel industrial, lucrurile s-au miscat mult mai repede. Astfel, multe fabrici folosesc deseuri drept combustibil, iar in anumite localitati se incearca implementarea unor sisteme de incalzire casnica pe baza arderii deseurilor. Companiile sunt primele care au constientizat importanta economica (dar si ecologica) a recuperarii si refolosirii deseurilor.

1. Clasificarea deseurilor menajere si metodele de colectare a acestora

1.1. Categorii de deseuri menajere

Deseurile menajere sunt cele rezultate din activitatea casnica zilnica: comerciala, a restaurantelor, hotelurilor, institutiilor de invatamant etc.

Deseurile menajere sunt generate de catre populatie, dar cuprind si deseuri similare generate de agentii economici industriali sau agentii comerciali: obiecte vechi si deteriorate, carton, hartie, tesaturi, sticla, resturi alimentare, cenusa, materiale plastice, ambalaje etc.

Diversele categorii de deseuri se clasifica dupa o serie de criterii:

-sursa generatoare (provenienta):

-deseuri industriale (deseuri provenite din industriile alimentara, miniera, energetica, chimica, metalurgica, petroliera, chimica etc)

-deseuri din constructii (beton, mortar, moloz, pamant etc)

-deseuri agrozootehnice (dejectii animale, resturi de furaje, diverse resturi vegetale, cultura mare, ierbicide, ingrasaminte, fungicide etc)

-deseuri urbane

-deseuri menajere - deseuri provenite din sectorul casnic sau din sectoare asimilabile cu acestea (inclusiv deseurile periculoase pe care le contin) si care pot fi preluate cu sistemele curente de precolectare sau colectare din localitati.

-deseuri stradale: gunoiul maturat de pe strazi, gunoiul din parcuri, locuri publice, depunerile stradale etc

- Deseuri comerciale provenite din activitatea comerciala de orice fel, mai ales: produse perisabile, ambalaje din plastic, hartie, carton.

- Deseuri sanitare provenite din institutiile de sanatate: spitale, policlinici, dispensare, cabinete stomatologice, cabinete medicale particulare; ele au un potential infectios ridicat, prezentand din acest motiv un grad de risc mare; manipularea, transportul si tratarea lor se realizeaza cu mijloace si metode specifice.

-Deseuri speciale: explozibili, substante toxice, substantte radioactive.

Aceste deseuri rezulta din activitatile industriale, de cercetare, agricole, centrale atomo-electrice etc.

-proprietatile fizico-chimice

-origine

In functie de anumite conditii locale, pot exista si alte tipuri de deseuri care sa necesite o atentie speciala ca, de exemplu, balast marin poluat cu petrol/substante chimice si deseuri miniere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reciclarea Deseurilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 586 cuvinte
Nr caractere:
25 139 caractere
Marime:
89.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, reciclare
Predat:
Facultatea de Constructii , Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Zotic Adrian
Sus!