Proiectarea unui Depozit de Produse Petroliere Uzate

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Proiectul de fata reprezinta o incercare teoretica de punere in practica a unui deposit de produse petroliere uzate, cu o capacitate de 50000 tone.

Justificarea realizarii proiectului consta in necesitatea valorificarii deseurilor ca sursa de energie, cat si distrugerea lor atunci cand nu pot fi valorificate si ecologizarea zonelor afectate de deseuri.

Proiectul este structurat pe 8 capitole.

Capitolul 1 prezinta tema proiectului, iar in capitolul 2 sunt prezentate aspecte teoretice cu privire la clasificarea, regimul, sursele,tipurile si strategiile de gestionare a deseurilor din industria petrolului.

In capitolul 3,intitulat "Depozite de deseuri", este prezentata o clasificare a depozitelor de deseuri din industria petrolului.De asemenea sunt tratate si probleme de amplasare,exploatare operare si monitorizare a depozitelor.

Capitolul 4 cuprinde descrierea activitatii desfasurate si anume activitatea de obtinere a combustibililor lichizi(ECOFLAM), valorificarea deseurilor ca sura de energie si bilantul de materiale.

In capitolul 5 este prezentata legislatia cu privire la depozitarea deseurilor si anume, Hotararea de Guvern nr. 349 din 21.04.2005.

Capitolul 6 contine cateva masuri si instructtiuni PSI, iar in capitolul 7 este prezentat impactul pe care depozitul de deseuri il are asupra mediului.De asemenea sunt tratate si probleme de distrugere a deseurilor petroliere cat si ecologizarea zonelor afectate de aceste.

CONCLUZIE

Cu tehnologiile cunoscute in prezent, cantitatea de deseuri poate fi diminuata cu cateva zeci de procente. Recuperarea si reciclarea componentelor din deseuri reprezinta modalitati eficiente de realizare a unor importante economii materiale, dublata de o depoluare a mediului. In tarile occidentale s-au obtinut rezultate remarcabile in ceea ce priveste reciclarea reziduurilor (deseurilor) industriale, avandu-se in vedere faptul ca un reziduu nefolositor pentru o industrie poate fi un material util pentru alta.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea unui Depozit de Produse Petroliere Uzate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
69 pagini
Imagini extrase:
69 imagini
Nr cuvinte:
22 984 cuvinte
Nr caractere:
129 283 caractere
Marime:
118.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
depozit, proiect, valorificare
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!