Problemele Poluării și Combaterii Lor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Linfen, China

Orasul detine un trist record: e orasul cu cel mai poluat aer din intrega lume, fiind desemnat astfel in anul 2007, intr-un raport realizat de Blacksmith Institute, o organizatie americana specializata in proiecte legate de combaterea poluarii. Inconjurat de mine de carbune si termocentrale care folosesc ca sursa de energie tot carbunele, Linfen - oras cu peste 4 milioane de locuitori - e asfixiat cronic de un fum negru care intuneca vazduhul. Se spune ca, daca usuci rufele afara, n-ai nici o sansa sa le iei curate de pe franghie.

Lacul Karaciai, Rusia

Un raport asupra desurilor nucleare, eleborat de Worldwatch Institute, desemna acest lac drept cel mai poluat loc de pe planeta. Timp de ani in sir, a fost folosit de Uniunea Sovietica drept groapa de gunoi pentru depozitarea deseurilor radioactive, iar acum nivelul de radiatii e atat de ridicat, incat un om neprotejat ar incasa o doza letala dupa numai o ora de expunere.

Appalachia, West Virginia, SUA

Exploatarile miniere de suprafata in zonele montane reprezinta una dintre cele mai devastatoare activitati umane, in ceea ce priveste impactul asupra mediului. Iar efectul e cum nu se poate mai vizibil in locuri ca acesta: in Muntii Appalachi din statul americam West Virginia, munti intregi sunt rasi, strat cu strat, in cautarea carbunelui. Lantul consecintelor este dezastruos: cresterea eroziunii, antrenarea de catre apa a poluantilor, care otravesc astfel raurile si paraiele din intreaga regiune

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Problemele Poluarii si Combaterii Lor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
11 077 cuvinte
Nr caractere:
65 174 caractere
Marime:
249.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
poluare, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!