Poluarea cu Petrol

Extras din proiect:

Am ales aceasta tema deoarece poluarea cu petrol reprezinta o problema deosebit de importanta si greu de prevenit si remediat. Aceasta afecteaza atat apele de suprafata cat si cele subterane. In finalul proiectului am facut si cateva propuneri pentru reducerea poluarii.

Pe zi ce trece simtim tot mai puternic poluarea. Aerul irespirabil, apele murdare, pamantul nefertil si lista animalelor pe cale de disparitie, care se mareste simtitor in fiecare an, au efecte devastatoare asupra Pamantului si implicit a omului.

Petrolul este folosit in aproape toate domeniile. Este cu siguranta cea mai importanta resursa naturala a Terrei.

Poluarea cu produse petroliere a apelor reprezinta in momentul de fata, pentru numeroase tari, o problema deosebit de importanta si dificil de prevenit si remediat.

Poluarea reprezinta introducerea directa sau indirecta(ca rezultat al unei activitati desfasurate de om) de substante, de vibratii, de caldura si/sau zgomot in aer, in apa ori in sol, care pot aduce prejudicii sanatatii umane sau calitatii mediului, care pot dauna bunurilor materiale ori pot cauza o deteriorare sau impiedicare a utilizarii mediului in scop recreativ sau in alte scopuri legimite.

Consecintele acestui tip de poluare sunt deosebit de nocive si durabile, afectand proprietatile organoleptice ale apei, faunei si florei acvatice.

Poluarea cu petrol a oceanelor a atins proportii critice iar frecventa si scara manifestarilor a crescut rapid. In prezent hidrocarburile reprezinta intradevar principalii agenti poluanti ai marilor. Fiind rezistente la actiunea bacterilor, persista timp indelungat in regiunile infectate, formand o pelicula superficiala care impiedica difuzarea oxigenului in apa.

Poluarea determinata de extractie si transport vizeaza in deosebi mediul marin. Deversarile in Marea Nordului, Golful Mexic, Golful Persic, avarile cat si operatiile de intretinere completeaza cantitatea petrolului irosita anual in mare (12 mil. tone).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea cu Petrol.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Marime:
788.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, petrol, poluare, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!