Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Poluarea

- Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materiale care interfereaza cu sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor (organismele vii si mediul in care traiesc).

- De la aparitia sa, omul a influentat mediul si a implicat ecosistemele,in scopul indeplinirii necesitatilor sale.

- O data cu cresterea populatiei, multe ecosisteme naturale s-au transformat in ecosisteme ale asezarilor umane,cu urmatoarele consecinte:

-distrugerea sau afectartea biocenozelor naturale;

-modificarea calitatii aerului, apei, solului prin diferite deseuri de origine menajera,industriala si agricola(gunoaie,detergenti,pesticide,deseuri radioactive,reziduuri industriale etc.);

-introducerea de specii noi de plante si animale etc.

Principalele forme de poluare sunt:

o Poluarea aerului - se refera la introducerea substantelor chimice si particulelor in atmosfera.

o Poluarea apei - se refera la deversarea in apele curgatoare sau balti de substante contaminante, cel mai adesea rezultate in urma unor procese industriale.

o Poluarea solului -reprezinta orice actiune care produce dereglarea functionarii normale a solului ca suport si mediu de viata

in cadrul diferitelor ecosisteme naturale sau create de om.

o Contaminarea radioactiva - rezultata in urma testelor nucleare, accidentelor nucleare sau pur si simplu rezultata in urma exploatarii centralelor nucleare. Este cea mai "moderna" forma de poluare, aparuta in secolul XX.

o Poluarea fonica - apare indeosebi in zonele urbane aglomerate sau in aproprierea aeroporturilor, soselelor si zonelor industriale

o Poluarea cu lumina - apare tot in zonele urbane aglomerate

o Poluarea vizuala - este o forma mai putin nociva, dar care are un impact vizual semnificativ. In aceasta categorie intra banerele outdoor, panourile publicitare, cablurile aeriene etc

o Poluarea termala - este schimbarea temperaturii apelor ca urmare a influentei umane precum folosirea apelor pentru racirea instalatiilor industriale.

Clasificarea surselor de poluare dupa forma:

Surse punctuale: sursa (jetul de gaze, de apa) este eliminata in atmosfera libera printr-un sistem de dirijare (conducta, cos) cu o gura de evacuare ale carui dimensiuni sunt neglijabile in comparatie cu topografia locului.

Surse liniare: caracterizate printr-o dimensiune in plan orizontal a carei marime nu poate fi neglijata in comparatie cu topografia zonei (de exemplu: artera de trafic intens)

Surse de suprafata: caracterizate prin arii ale caror dimensiuni nu pot fi neglijate in comparatie cu topografia zonei (de exemplu: un cartier privit la scara orsului, un oras privit la scara unei zone mai largi).

Surse de volum: caracterizate prin emisii in cele trei dimensiuni.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea
    • Poluarea.doc
    • Poluarea.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
510 cuvinte
Nr caractere:
3 091 caractere
Marime:
31.13MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, poluare
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!