Policlorură de vinil

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. INFORMATII GENERALE ASUPRA UNITATII PRODUCTIVE

1.1. Detalii de amplasament

Oltchim Ramnicu Valcea este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din Romania si din Europa de Sud-Est avand in 2009 un numar de 3.538 de angajati. Oltchim este ultima companie operationala in domeniul petrochimiei din Romania care produce, intre altele, materiale de constructii din PVC. In anul 2007, Oltchim exporta circa 78% din produse in 80 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia - Pacific.

Combinatul este amplasat intr-o zona limitrofa a orasului Ramnicu Valcea bogata in resurse: sare, petrol, carbune, calcar si apa; de asemenea are legaturi prin conducte subterane de etilena si propilena cu Arpechim Pitesti, parte a grupului Petrom - OMV.

Compania a fost infiintata in anul 1966 si este detinuta de catre statul roman iar din 18 februarie 1997 un pachet de actiuni este listat la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.

Oltchim comercializeaza:

- Produse anorganice: soda caustica (lichida, solida, fulgi, perle), clor, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, apa oxigenata;

- Produse macromoleculare - policlorura de vinil, polieteri-polioli;

- Produse organice de sinteza - oxo-alcooli (octanol, izo-butanol), dioctilftalat, anhidrida ftalica, propenoxid, propilenglicol;

- Solventi organici clorurati - percloretilena;

- Materiale de constructii - profile din PVC pentru usi si ferestre - RAMPLAST, panouri izolante din PVC - PANPLAST.

OLTCHIM a obtinut certificarea managementului de calitate conform standardului ISO 9001 in 1997 si certificarea managementului de mediu conform standardului ISO 14001, prima certificare de acest tip acordata unei firme romanesti, in 1999. In 2000 cele doua sisteme de management certificate au fost integrate intr- un singur Sistem Integrat Calitate-Mediu.

2. TEHNOLOGIA FABRICATIEI

Policlorura de vinil denumita comercial P.V.C. este un polimer termoplastic important. Materia prima pentru fabricarea policlorurii de vinil este clorura de vinil care se poate sintetiza din acetilena si acid clorhidric sau din etena si clor cu consum de energie electrica.

Procesul tehnologic consta in alimentarea cu clorura de vinil lichida a rezervoarelor sferice TK-11A/B de 1000 m3 fiecare, de la furnizorii interni si externi dupa cum urmeaza :

- prin conducta directa de la Sectia Monomer ;

- prin cisterne CF de la furnizorii externi.

Alimentarea cu clorura de vinil de la cisternele CF a rezervoarelor sferice TK-11A/B se realizeaza prin intermediul rezervorului orizontal TK-12 considerat rezervor tampon intre cisternele CF si rezervoarele sferice TK-11A/B.

Din unul din rezervoarele sferice TK-11A/B, clorura de vinil se pompeaza dupa caz cu

ajutorul pompelor P-11A/B/C, P-12A/B la:

- Instalatia de polimerizare PVC I ;

- Instalatia de polimerizare PVC II.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Policlorura de Vinil.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
870 cuvinte
Nr caractere:
4 947 caractere
Marime:
311.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
chimie, petrol
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!