Microhidrocentralele - energie ecologică sau dezastru ecologic

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.POLUAREA APELOR

1.1 CE INSEAMNA POLUAREA APELOR?
1.2 SURSE DE POLUARE
1.3 EFECTELE POLUARII APELOR

2.DESPRE HIDROCENTRALE

2.1FUNCTIONARE
2.2TIPURI DE HIDROCENTRALE
2.3DIN CE ESTE FORMATA O HIDROCENTRALA?
2.4AVANTAJE

3.MICROHIDROCENTRALELE - DEZASTRE ECOLOGICE IN ROMANIA

3.1DEZASTRUL ECOLOGIC DIN REZERVATIA MUNTILOR FAGARAS
3.2ENERGIA VERDE ADUCE MOARTEA. HIDROCENTRALELE PRIVATE DISTRUG NEGRA BROSTENILOR.

4 EXPLICATII

4.1 CUM DE SE AJUNGE LA REALIZAREA ACESTOR LUCRARI?
4.2DE CE SUNT PROMOVATE ACESTE DEZASTRE ECOLOGICE?

5. CONCLUZII

Extras din proiect:

1.1 CE INSEAMNA POLUAREA APELOR?

Orice activitate umana e o potentiala sursa de poluare a apelor, eventual indirecta (prin intermediul poluarii atmosferei sau solurilor). Poluarea a inceput probabil cu milenii in urma, odata cu primele orase. Apoi a venit mineritul, despaduririle, gunoaiele, devenind deja o problema majora in Imperiul Roman si China antica. Poluarea radioactiva a inceput abia in anii '40.Despaduririle au fost masive in ultimii 200-300 de ani, acum continua sa fie intensive in America de Sud si Africa. Dar si reimpaduririle pot aduce poluare, caci inlocuirea padurilor de foioase cu conifere determina apreciabile scaderi de pH. Continua sa se reduca zonele umede, a crescut mult uzul de fertilizante si pesticide in agricultura, s-a intensificat mineritul, industria, consumul primar de energie si s-au inmultit accidentele industriale grave.

Poluarea apelor este definita in diverse moduri. Astfel, Conferinta de la Geneva din 1961o prezinta ca ,,modificarea directa sau indirecta a compozitiei sau starii apelor unei surse oarecare, ca urmare a activitatii omului, astfel incat apele devin inadecvate utilizarilor pe care le au in mod obisnuit, ridicand risc pentru sanatatea omului si pentru integritatea ecosistemelor acvatice".

Unii recunosc si notiunea de poluare naturala. In acest sens, o definitie simpla si larga a poluarii ar fi: Poluarea apei reprezinta modificarea calitatii acesteia datorita activitatii umane sau in urma unor fenomene naturale. Definitiile sunt deci destul de arbitrare, pentru ca de fapt si poluarea "naturala" uneori nu e chiar naturala - apa anoxica provine adesea de la fundul unui lac artificial, invaziile de alge apar mai ales pe terenul excesului de nutrienti generat de poluarea cu nitrati si fosfati, suspensiile dupa ploi masiv vin in mare parte de pe terenuri poluate sau defrisate de om.

Poluarea apelor de suprafata constituie la ora actuala o problema majora si care la scara globala se va amplifica, deoarece in lumea a III-a se dezvolta rapid mari orase fara sanitatie corespunzatoare, industria chimica, agricultura cu tot mai mult uz de produsi chimici si minerit cu tehnologii cu grav impact de mediu.

Trebuie tinut cont si de interdependenta dintre apele de suprafata si cele din celelalte compartimente ale hidrosferei: Precipitatiile introduc poluanti din atmosfera, apele subterane aduc si ele diversi componenti, respectiv poluarea apelor de suprafata determina adesea poluarea celor freatice, raurile polueaza lacurile si marile in care se varsa etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microhidrocentralele Energie Ecologica sau Dezastru Ecologic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 373 cuvinte
Nr caractere:
33 327 caractere
Marime:
2.07MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
energie, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!