Masacrul Delfinilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Opriti masacrul delfinilor! Acesta este mesajul Zilei Delfinului, sarbatorita pe 15 septembrie in intreaga lume. Aceasta data simbolica este cea la care incepe vanatoarea din Taiji, in Japonia, unde 23.000 de delfini sunt capturati in fiecare an.

Pescarii ii prind pentru carnea lor, un produs de lux in Japonia - de mult ori ascuns sub denumirea de carne de balena, dar si pentru a aproviziona delfinariile si acvariile din intreaga lume. Un delfin se poate vinde cu pana la 130.000 de euro.

Daca delfinul, cel mai inteligent animal dupa om, nu este ales pentru a-si petrece restul vietii in captivitate, va fi ucis de pescari, iar procedeul este extrem de barbar: in mare, delfinii sunt impunsi cu harponul in carne, iar apoi sunt ridicati in barci, fiind inca vii. O parte din ei sunt fortati sa esueze pe plaja, speriati de sunetele emise de pescari. O data ajunsi pe plaja, ei sunt ucisi. Carnea de delfin, precum cea de balena, contine, insa, cantitati mari de mercur, care duce la intoxicatii ale oamenilor care o mananca.

Aceste practici inumane au fost mult timp ignorate, atat in Japonia cat si in lumea intreaga, insa au fost scoase la lumina de celebrul documentar The Cove (Golful), recompensat cu premiul Oscar in 2010. Printre motivele masacrului invocate de autoritati, in documentar, se afla si cel ca delfinii mananca prea multi pesti si este nevoie sa ii opreasca, cumva.

Daca e Septembrie, inseamna ca masacrul a inceput. In fiecare an, intre 1 Septembrie si pana in Martie, anul urmator, zeci de mii de delfini sunt macelariti in mici orasele japoneze de pescari precum Taiji, si in ciuda faptului ca autoritatile locale impreuna cu micii antreprenori pescari dar si mari corporatii din breasla reusesc din ce in ce mai greu sa ascunda ororile care se petrec poate chiar in timp ce citim acest articol, opinia publica isi face deocamdata slab auzita vocea condamnatoare. In fiecare iarna, mii de delfini sfarsesc sub mai multe pretexte ale pescarilor, cum ar fi acela de a tine ,,daunatorii sub control" sau de a nu renunta la ,,cultura mancarurilor traditionale" desi carnea de delfin nu este si nu a fost niciodata considerata o delicatesa, avand cantitati insemnate de mercur, incompatibile consumului uman. Cu toate acestea, datorita cererii mari pe piata mancarurilor de lux provenite din specii din ce in ce mari rare, carnea de delfin, care desi ar trebui marcata ca si toxica, este ,,strecurata" printre cea de balena, mult mai scumpa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masacrul Delfinilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
6 455 cuvinte
Nr caractere:
32 940 caractere
Marime:
1.67MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
delfin, masacru
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
IONESCU ADRIANA
Sus!