Instalație de încălzire apă menajeră

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere
2. Particularitatile amplasamentului
3. Parametrii de incalzire debit - temperatura
4. Descrierea solutiei tehnice
5. Echipamente alese pentru incalzire
6. Necesarul de caldura pentru incalzire.
7. Alegerea variantei optime pentru stabilirea principiilor si instalatiilor de incalzire, eficienta economica si eficienta in utilizare

Extras din proiect:

In momentul de fata la nivel mondial, principala sursa energetica (aproximativ 70%) se obtine din arderea combustibililor : carbune, petrol,gaze naturale , insa acestea sunt epuizabile si arderea lor produce mari cantitati de CO2, o alta a parte constituind-o energia obtinuta in centralele nucleare si hidrocentrale.

O treime din energia produsa este utilizata pentru incalzire si producerea de apa calda menajera.

In ritmul actual de crestere a consumului de combustibili clasici este nevoie sa gasim surse energetice mai ieftine. Totodata incepe sa se vada efectul negativ al utilizarii combustibililor clasici (emisiile de noxe, efectul de sera). Este important sa ne preocupam de gasirea si promovarea de noi tehnologii si aplicatii privind utilizarea resurselor energetice neconventionale.

Din acest motiv, in lucrare am proiectat o instalatie destinata pentru incalzirea si conditionarea aerului, intr-o pensiune turistica montana, utilizand surse regenerabile de energie

(energie solara si combustibil solid regenerabil).

Principiul de functionare se bazeaza pe conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acestea pentru incalzirea apei. Pentru perioadele in care intensitatea radiatiei solare nu este suficient de mare se utilizeaza pentru incalzirea apei un cazan care functioneaza cu combustibil solid regenerabil (peleti). Apa calda obtinuta este folosita fie ca apa calda menajera fie ca agent termic primar care va ceda caldura agentului termic secundar din instalatia de incalzire in pardoseala. Apa ca agent termic primar este stocata intr- un boiler acumulator.

Energia solara se foloseste si pentru functionarea instalatiei de climatizare pe baza de bromura de litiu- apa. Acest principiu este favorizat de faptul ca perioadele in care avem un necesar de frig mai mare coincid cu cele in care radiatia solara este mai intensa.

Utilizarea instalatiei de climatizare cu absorbtie pe baza de bromura de litiu- apa folosind energie solara s- a dovedid a fi mai avantajoasa si din punct de vedere economic asa cum reiese din lucrare, dar si in ceea ce priveste protectia mediului.

In momentul achizitionarii unui teren in vederea construirii unei cladiri sau modificarii celei deja existente trebuie avute in vedere o serie de factori. Unii factori pot fi usor cantariti de beneficiar, altii sunt tehnici si este nevoie de specialisti pentru evaluarea impactului lor asupra calitatii si valorii terenului in cauza.

Bibliografie:

[1] Gavriliuc R. "Pompe de caldura de la teorie la practica", Editura Matrix, Bucuresti 1999

[2] Macovescu S. "Camere si instalatii de caldura" Casa cartii de stiinta, Cluj 2004

[3] Popa B. "Termotehnica, masini si instalatii termice" Editura Didactica si pedagogic, Bucuresti 1971

[4] Radcenco V. "Instalatii de pompe de caldura" Edit Tehnica Bucuresti 1985

[5] www.danfoss.com

[6] www.vissman.de

[7] www.vissman.com

[8] www.oekoterm.com

[9] www.ochsner.ro

[10] www.pompedecaldura2005.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatie de Incalzire Apa Menajera.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
6 904 cuvinte
Nr caractere:
37 016 caractere
Marime:
5.09MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
instalatie, incalzire
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!