Împăduriri

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scurta prezentare a proiectului

Proiectul la disciplina Impaduriri consta in gasirea, argumentarea si detalierea solutiilor de instalare artificiala a vegetatiei forestiere intr-un numar de suprafete alese. Lucrarile de impadurire (de instalare artificiala a vegetatiei) se impart in 6 categorii de lucrari mentionate ulterior in cadrul acestui material (impaduriri, reimpaduriri, refaceri, substituiri, completari si ameliorari), proiectul incercand sa acopere toate cele sase situatii.

Primul pas in stabilirea lucrarilor de executat in suprafetele alese (UCF-uri - unitati de culura forestiere) il constituie stabilirea categoriilor de teren si ulterior a categoriilor de lucrari de impadurire pentru fiecare suprafata (UCF) in baza recomandarilor date in NT 1 (2000) - Norme tehnice privind compozitii, scheme si tehnologii de regenerare a padurilor si de impadurire a terenurilor degradate si a situatiei suprafetelor (conform descrierii parcelare).

Ulterior se face o esalonare pe (5) 10 ani a interventiilor cu lucrari astfel ca volumul acestora sa fie echitabil impartit in fiecare an. Esalonarea tine cont de urgentele de regenerare ce sunt mentionate la punctul 2.4.

Pasul urmator consta in alegerea speciilor. Aceasta se face in functie de recomandarile normelor tehnice NT 1. Pentru fiecare UCF se cunoaste TP si TS (tipul de padure, respectiv tipul de statiune). In functie de TP se stabileste conform normelor grupa ecologica careia ii apartine suprafata. Doar in cazul in care nu este precizat TP se poate alege grupa ecologica in functie de TS. Grupa ecologica mentioneaza compozitia de regenerare recomandata pentru o anumita situatie data (cu anumite limite de variatie a procentului de participare a fiecarei specii - se ofera o recomandare, un ajutor in stabilirea compozitiei de regenerare).

In cazul in care intr-o suprafata exista semintis utilizabil (in amenajament trebuie sa se regaseasca proportia pe care o ocupa acesta si compozitia sa) trebuie calculata formula de impadurire - ce este compozitia ce va fi aplicata pe restul suprafetei astfel incat sa se ajunga la compozitia de regenerare recomandata de norme. In tabelul 3.2 este mentionat un exemplu de calcul al acesteia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impaduriri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
58 pagini
Imagini extrase:
58 imagini
Nr cuvinte:
20 911 cuvinte
Nr caractere:
124 964 caractere
Marime:
613.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
impadurie, padure, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!