Igiena aerului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Importanta temei

Tema aleasa are o importanta majora deoarece importantapastrarii aerului curat in jurul nostru si in incintele pe care le frecventam are consecinte asupra noastra si asupra mediului inconjurator.

Din punct de vedere al igienei, aerul influenteaza sanatatea atat prin compozitia sa chimica, cat si prin proprietatile sale fizice (temperatura, umiditate, curenti de aer, radiatii, presiune). In ceea ce priveste compozitia chimica distingem influenta exercitata asupra sanatatii de variatii in concentratia componentilor normali, cat si actiunea pe care o exercita prezenta in aer a unor compusi straini.

Efectele directe sunt reprezentate de modificarile care apar in starea de sanatate a populatiei ca urmare a expunerii la agenti poluanti. Aceste modificari se pot traduce in ordinea gravitatii prin: cresterea mortalitatii, cresterea morbiditatii, aparitia unor simptome sau modificarii fizio-patologice, aparitia unor modificari fiziologice directe si/sau incarcarea organismului cu agentul sau agentii poluanti.

2. Aerul si influenta mediului asupra sa

Aerul pur este teoretic un amestec de oxigen si azot in proportie de 1/4 . In realitate este un amestec de gaze format din Azot 78-79 %, Oxigen 20-21 %, Bioxid de Carbon 0,03-0,04 % si alte gaze: argon, neon, ozon etc.

Prin actul respirator se modifica compozitia aerului si cantitatea de vapori de apa, aerul respirat fiind practic saturat. Prin poluarea aerului se intelege prezenta in atmosfera a unor substante care, in functie de concentratie si/sau tip de actiune, produc modificari ale sanatatii sau altereaza mediul. Nu consideram atmosfera poluata decat in masura in care substantele prezente in aer exercita un efect nociv asupra mediului sau a omului.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Igiena Aerului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 390 cuvinte
Nr caractere:
17 969 caractere
Marime:
48.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
igiena, aer
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!