Energia Eoliană

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Notiuni generale

In acest curs, va invitam sa descoperiti generatoarele eoliene. Pentru aceasta, vom prezenta mai intai principiul de conversie a energiei, pe care se bazeaza functionarea unui generator eolian. Apoi se vor evidentia particularitatile dispozitivelor, pentru ca ulterior sa se dezvolte componentele unui generator eolian prin intermediul unei scheme interactive. La final, va fi prezentata importanta generatoarelor eoliene si vom incheia cu emisia sonora a generatoarelor eoliene.

Moara de vant este stramosul generatoarelor eoliene (Fig. 1). Ea a aparut in Evul Mediu in Europa. Ea a functionat la inceput cu ax vertical.

Fig.1: Imagine a doua mori de vant

(Sursa: http ://www.sizilien-sicily-sicilia.de/Energie-uk.htm)

Mai tarziu, morile se orientau dupa directia vantului si au fost puse panze pentru a capta mai bine energia vantului. (Fig. 2)

Fig. 2: Imagine a unei mori de vant cu panze

(Sursa: http://www.olympia.nl/home1-5/griekenland/kos/pages-kos/atmz/beziensw-antimachia-kos.html)

Prima moara de vant cu pale profilate a aparut in secolul doisprezece. Chiar daca era foarte simpla, este totusi vorba de prima cercetare aerodinamica a palelor. Acestea au fost utilizate in principal pentru pomparea apei sau pentru macinarea graului.

In perioada Renasterii, inventatori celebrii ca Leonardo da Vinci s-au interesat foarte intens de morile de vant, ceea ce a condus la numeroase inovatii, uneori inutile. De atunci, morile s-au inmultit in Europa.

Revolutia industriala a oferit un nou inceput pentru morile de vant, prin aparitia de noi materiale. In consecinta, utilizarea metalului a permis modificare formei turnului si cresterea considerabila a masinilor pe care le numim pe scurt "eoliene". (Fig. 3)

Fig. 3: Moara de vant (Germania de Nord)

(Sursa: http://www.jbengs.de/galerie/pages/bild279.htm)

Evolutia electricitatii in secolul XX a determinat aparitia primelor eoliene moderne (Fig. 4). Este studiat profilul palelor, iar inginerii se inspira dupa profilul aripilor de avion.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Energia Eoliana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
4 494 cuvinte
Nr caractere:
24 877 caractere
Marime:
642.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, energie, generator
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
coada nicu
Sus!