Dezechilibre Ecologice

Extras din proiect:

In ecologie, un ecosistem este o unitate de functionare si organizare a ecosferei alcatuita din biotop si biocenoza si capabila de productivitate. O biocenoza reprezinta un ansamblu de populatii din specii diferite intre care se stabilesc diverse interactiuni. Dintre acestea, cele mai importante pentru functionalitatea ecosistemului sunt relatiile trofice. Biotopul reprezinta ansamblul factorilor abiotici care actioneaza asupra unei biocenoze. Pentru ca un ecosistem sa fie functional este necesar sa contina trei elemente de baza : producentii , consumentii si reducentii (ultimul element in unele ecosisteme poate sa lipseasca).

Intre cele patru populatii din model exista un echilibru cantitativ : exista atatia indivizi intr-o populatie cati poate hrani populatia anterioara. Echilibrul dintre doua verigi invecinate ale lantului trofic nu este fix. El este permanent modificat de factorii intamplatori care fac sa creasca sau sa scada efectivul uneia dintre populatii.

Ecosistemele naturale = fara interventia omului; pot fi terestre sau acvatice.In Romania escosistemele naturale terestre cele mai reprezentative sunt: padurile, pajistile si tufarisurile.

Ecosistemele acvatice cuprind : lacurile, baltile, mlastinile, apele curgatoare, Delta Dunarii, Marea Neagra.Biocenozele cele mai variate si mai bogate in specii se intalnesc in ecosistemele de apa dulce.

Ecosistemele antropizate =create de om sau care prezinta grade diferite de dependenta fata de om.Ele pot fi terestre sau acvatice.

Ecosisteme terestre antropizate : Ecosisteme acvatice antropizate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezechilibre Ecologice.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
8.97MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, ecosistem, populatie, ansamblu
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!