Deșeuri de tip nămoluri de la stațiile de epurare

Extras din proiect:

Acest tip de deseuri se incadreaza in categoria deseurilor de la instalatiile de tratare a reziduurilor ,de la instalatiile de epurare a apelor uzate si de la tratarea apelor pentru alimentare cu apa si uz industrial si are codul 19 02 06.

Namolul este cantitatea de substante solide separate prin diferite procedee din apele uzate, insotite de o cantitate mare de apa (umiditate).

Epurarea apelor uzate, in vederea evacuarii in receptorii naturali sau a recircularii, conduce la retinerea si formarea unor cantitati importante de namoluri ce inglobeaza atat impuritatile continute in apele brute, cat si cele formate in procesele de epurare.

Schemele tehnologice aplicate pentru epurarea apelor uzate industriale si orasenesti, din care rezulta namoluri se pot grupa in doua mari categorii: cele privind epurarea mecano-chimica si cele privind epurarea mecano - biologica. . In fig.1 si 2 se prezinta principalele surse de namol in cadrul schemelor de epurare mentionate.

Namolul este clasificat in mod oficial ca si deseu insa in conformitate cu ierarhia gestionarii deseurilor, politica acceptata este de a utiliza namolul in mod benefic ori de cate ori este fezabil, fie ca si fertilizator organic pe terenuri, fie ca si sursa de energie recuperata prin combustie.

Exista un numar mare de directive si reglemetari ale CE cu implicatii directe sau indirete asupra gestionarii namolului ce au fost transpuse in legislatia romaneasca.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Deseuri de Tip Namoluri de la Statiile de Epurare.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
82.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
deseuri, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!