Depozitul de deșeuri de la Vulcan

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap.I Introducere
1.1. Descrierea obiectivului
1.2. Scopul si obiectivele proiectului
1.3. Normative de mediu si tehnice
Cap.II
2.1.Utilizarea terenului in zona amplasamentului

Extras din proiect:

Deseurile constituie o problema de stricta actualitate, datorita cresterii continue a volumului acestora, fapt ce indica probleme deosebite pentru depozitarea lor, dar si genereaza un potential pericol pentru mediu si sanatate.

In acelasi timp, deseurile inglobeza o serie de materii prime, materiale si energii, de aceea se impune o strategie globala pentru valorificarea acestora.

In deceniile trecute rezolvarea cea mai ieftina a problemei deseurilor a fost cea a depozitarii in deponii. La ora actuala nu mai este admisa abordarea singulara in gospodarirea deseurilor solide. Deponiile o sa ramana si in viitor un mijloc de gestionare a deseurilor. Dar pentru a prezerva spatiul insuficient al deponiilor, a salva resursele naturale, a reduce costurile si a castiga suportul publicului se cauta solutii mixte in procesul de rezolvare a problemei deseurilor. Aceasta noua abordare este cunoscuta sub denumirea de Gospodarirea Integrala a Deseurilor. Elementele componente ale sistemului de gospodarire integrala a deseurilor - minimizarea generarii deseurilor, reciclarea, compostarea, recuperarea energiei si depozitarea in deponii - sunt toate parti constituente ale unei abordari integrate pentru furnizarea de solutii in rezolvarea problemei deseurilor in diferite comunitati.

In sprijinul implementarii sistemului de gospodarire Integrala a Deseurilor sunt de mentionat urmatoarele motive:

- Capacitatea deponiilor scade continuu, in timp ce amplasarea si construirea de noi facilitati este un proces dificil si foarte scump

- Multe materiale care se gasesc in volumul de deseuri sunt resurse rare care trebuie recuperate pentru a se reduce impactul asupra mediului si a spori calitatea vietii

- Materialele care se gasesc in volumul de deseuri pot constitui o oportunitate de afacere rentabila

- Depozitele si incineratoarele ecologice care sa nu afecteze mediul inconjurator sunt foarte scumpe si deci este foarte important sa existe un sistem prin care sa se reduca pe cat posibil dimensiunea acestor facilitati

- Un sistem care nu se bazeaza numai pe o singura alternativa este mai flexibil la schimbari economice, tehnologice si legislative

- Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a dus la aplicarea unor strategii manageriale pentru deseuri, aplicata in cadrul uniunii prin ecologizarea deponiilor, minimizarea acestora ( deziderate realizabile prin colectarea selectiva a deseurilor, reciclarea la maxim, compostarea celor biodegradabile, recuperarea energiei sau incinerarea ecologica).

1.1. Descrierea obiectivului:

Depozitul de deseuri din localitatea Vulcan

Conform HGR nr. 340)/21.04.2003 privind depozitarea deseurilor - Anexa nr.5 privind calendarul de sistare a activitatii de depozitare, tabel 5.2 "Depozite neconforme clasa B din zone urbane care sisteaza depozitarea in perioada 16 iunie 2009 - 16 iulie 2017" apare si judetul Hunedoara si Depozitul Vulcan, cu an de sistare a depozitarii 2016.

Pana la aceasta data insa, vor trebui luate masuri pentru conformare pentru depozitele existente, conform prevederilor anexei 5 din HGR nr. 349/2005.

Zona in care a fost creata rampa de depozitare a deseurilor orasului Vulcan este amplasata pe directia generala sud - vestica fata de oras, spre versantii muntilor Valcan - Straja.

Halda este amplasata la o distanta de maximum 2 km de orasul Vulcan, fiind legat de acesta printr-un

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Depozitul de deseuri de la Vulcan.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 885 cuvinte
Nr caractere:
11 266 caractere
Marime:
24.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
deseuri, mediu, poluare
Predat:
Facultatea de Mine , Universitatea din Petrosani din Petrosani
Materie:
Ecologie
Sus!