Contribuții la Studiul Conținutului în Microelementele în Unele Plante din Cultura Mare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Conform datelor statistice populatia globului la inceputul acestui secol a depasit 6 miliarde de locuitori urmand ca dupa estimarile International Data Base daca cresterea demografica va continua in acelasi ritm ascendent, la jumatatea secolului XXI, populatia globului sa atinga 9,5 miliarde locuitori.

Ritmul de crestere mai accentuat in zonele si pe continentele Africa, Asia, America Latina, zone in care si gradul de civilizatie este scazut, va duce la accentuarea saraciei si adancirea decalajelor economice intre tarile sarace din aceste continente si tarile puternic industrializate si dezvoltate, in special din Europa si America de Nord.

Sarcina agriculturii este din ce in ce mai grea datorita faptului ca trebuie sa asigure satisfacerea cererilor unui consum de hrana din ce in cce mai ridicat. In conditiile in care suprafetele agricole scad ca urmare a activitatii agrare si defavorabile a omului asupra ecosistemului.

Pe de o parte terenurile agricole chiar si cele cu valori de bonitare ridicate, sunt scoase din circuitul agricol si ocupate de constructii, altele fiind supuse fenomenului de desertificare sau poluare prin activitati industriale, in timp ce resursele de apa necesare irigarii suprafetelor afectate de seceta ca urmare a incalzirii globale sunt din ce in ce mai reduse.

Calea cea mai eficienta pentru asigurarea resurselor de hrana ale omenirii este cresterea productiei la hectar pe actualele suprafete de teren arabil, multe lasate, in cazul tarii noastre, necultivate in ultimii 20 de ani ca urmare a unei perioade de tranzitie mult prelungita.

Cerealele constituie cele mai importante produse alimentare, ele fiind baza alimentatiei umane. Graul, orezul, porumbul, secara, orzul, ovazul, sorgul, meiul, cultivate si consumate in lumea intreaga au un continut ridicat de glucide, proteine vegetale si un procent scazut de substante neasimilabile (celuloza, lignina) ele asigura o mare parte din caloriile necesare unei ratii alimentare echilibrate

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contributii la Studiul Continutului in Microelementele in Unele Plante din Cultura Mare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
8 659 cuvinte
Nr caractere:
44 724 caractere
Marime:
48.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
plante, cultura, resurse
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!