Alimentări cu Apă pentru Consumatorii din Mediul Rural

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 3
CAPITOLUL I 4
1. ALIMENTARI CU APA PENTRU CONSUMATORII DIN MEDIUL RURAL 4
1.1. APA - IZVORUL VIETII SI AL SANATATII 4
1.2. ROLUL APEI IN ORGANISMUL UMAN 5
1.3. CARACTERISTICILE APEI POTABILE 6
1.4. IMPORTANTA ALIMENTARILOR CU APA IN MEDIUL RURAL 8
1.5. SISTEME DE ALIMENTARE CU APA IN MEDIUL RURAL 10
CAPITOLUL II 16
2. NORME DE SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII SI P.S.I. LA PROTECTIA MEDIULUI 16
BIBLIOGRAFIE 19

Extras din proiect:

ARGUMENT

In zona satelor oamenii aveau apa in curte de la put sau de la fantana. "Aveau" pentru ca in prezent sunt putini cei care nu au alimentare cu apa in casa. Tot mai putini au ramas oamenii care aduc apa cu galeata din curtea lor sau din curtile vecinilor pentru treburile casnice si alte activitati. Sa ai instalatie de apa in casa la ora actuala a devenit, este ceva normal.

Scopul alimentarilor cu apa in mediul rural vizeaza imbunatatirea calitatii vietii in conditii tehnice corespunzatoare si la calitatea ceruta de normele in vigoare corelate cu cerintele europene. Obiectivele acestei realizari sunt reprezentate de introducerea sistemelor centralizate de alimentare cu apa, in vederea asigurarii de apa potabila pentru locuitorii din localitatile din spatiul rural; asigurarea nevoilor stringente de apa potabila in mediul rural; constientizarea comunitatii cu privire la necesitatea folosirii apei potabile din surse de alimentare in sistem centralizat si educarea populatiei pentru a folosi rational sursele de apa; asigurarea surselor de alimentare cu apa a agentilor implicati in dezvoltarea localitatilor rurale; crearea conditiilor de baza necesare unui trai decent si revitalizarea unor zone defavorizate; gestionarea si utilizarea rationala a surselor de apa.

CAPITOLUL I

1. ALIMENTARI CU APA PENTRU CONSUMATORII DIN MEDIUL RURAL

1.1. APA - IZVORUL VIETII SI AL SANATATII

Apa este viata. Apa reprezinta o componenta fundamentala a organismului uman, fiind o substanta absolut indispensabila vietii, indiferent de forma acesteia. Sursele de apa atrag toate formele de viata si nu intamplator asezarile omenesti s-au dezvoltat in jurul unor rauri, lacuri sau mari. 75% din suprafata planetei noastre este alcatuita din apa, insa doar 1% se poate utiliza ca apa potabila(Figura 1). Acest procent deja descurajant continua sa se diminueze. Astfel, se poate vorbi de o criza a apei, situatie intarita si de ultimele statistici alarmante conform carora, din cauza poluarii sau lipsei de apa potabila, in lume mor zilnic 35,000 oameni, dintre care 5,000 sunt copii. Daca secolul trecut a fost secolul petrolului, atunci acesta este cu siguranta secolul apei.

Bibliografie:

Manescu, A., Sandu, M., lanculescu, O., Alimentari cu apa. Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1994. Mirel, I., Florescu, C., Staniloiu, C., Podoleanu, C., E., Consideratii privind realizarea lucrarilor hidroedilitare in mediul rural, Conferinta Tehnico-Stiintifica Internationala ,,Probleme actuale ale urbanismului si amenajarii teritoriului" 31 septembrie - 1 octombrie 2004 Chisinau, Republica Moldova. Mirel, I., Carabet, A., Consideratii cu privire la tratarea apei de suprafata pentru consumatorii din mediul rural, Simpozionul ,,Instalatii pentru constructii si confort ambiental", 1-3 aprilie 1993, Timisoara.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentari cu Apa pentru Consumatorii din Mediul Rural.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 369 cuvinte
Nr caractere:
22 961 caractere
Marime:
659.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
apa, alimentare, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
BORZA, IOAN
Sus!