Suspendarea președintelui în România

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tema si problematica studiului

Lucrarea de fata ilustreaza aspectele de natura sociologica ale anchetei sociale aferente acestei cercetari, cu scopul de a reliefa perceptia publicului roman (a societatii civile) cu privirea la procedura de suspendare si de demitere a Presedintelui Romaniei.

Am ales sa studiez cazul Romaniei deoarece consider ca este un exemplu elocvent pentru ceea ce reprezinta presedintelui in perceptia publica Incercarile de suspendare a sefului statului de-a lungul celor 22 ani de la revolutia din 1989, au creat dezechilibre politice si au influientat direct opinia publica. Studiul se referera in mod special la cazul suspendarii presesintelui Traian Basescu din anul 2012 si impactul pe care l-a avut asupra cetatenilor Romaniei.

Scop si obiective

Scopul acestui sondajul de opinie realizat este de a reflecta modul in care cetatenii romani percep agresiunea si violenta din mediul virtual cand vorbim despre politica. Rezultatul lucrarii va sublinia perceptia publica a ceea ce a insemnat scandalul politic de incercare a demiterii presedintelui Romaniei.

Obiectivul cercetarii a fost dat de nevoia de intelegere mai profunda a specificitatii ipotezelor si deductiilor personale ce au fost formulate ca si concluzii ale acestei lucrari.Obiectivul este de a reliefa impactul asupra opiniei publice a incercarilor de demitere a presedintelui Romaniei.

Ipotezele cercetarii sociologice

Presupunerile care au stat la baza ipotezelor de cercetare au fost formulate in concordanta cu aspectele teoretice si practice studiate la materia metode de cercetare sociala si politica.

Ipoteza 1: Perceptia conflictualitatii la nivelul scenei politice este mai accentuata in cazul persoanelor de gen feminin.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Suspendarea Presedintelui in Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 959 cuvinte
Nr caractere:
10 773 caractere
Marime:
20.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
drept, suspendare
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!