Sistemul de control al calității activităților de management din cadrul organizației publice

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere
2. Sistemul de control al calitatii activitatilor de management din cadrul organizatiei publice- Consiliul Judetean Iasi
3. Concluzii

Extras din proiect:

Administratia Publica este activitatea de satisfacere a interesului general al cetateanului prin intermediul serviciilor si bunurilor publice, in baza legii. De asemenea, putem afirma ca misiunea sa este de a fi in slujba cetateanului si a societatii in general, prin servicii de planificare, dezvoltare si organizare.

Managementul serviciilor publice reprezinta ansamblul de procese si relatii de management existente intre componentele sistemului administrativ, bine structurate, prin care, in regim de putere publica se aduc la indeplinire legile/procesele de actiune, si/sau se planifica, organizeaza, coordoneaza, gestioneaza si controleaza activitati ce satisfac interesul public. Problematica managementul serviciilor publice dobandeste semnificatie deosebita intr-un mediu social si politic extrem de dinamic in care aspectele finantarii, continutului, calitatii si eficientei acestui sector de activitate sunt puse permanent in discutie.

Serviciul public este un organism creat de catre stat, judet sau comuna, cu o competenta si putere determinate, cu mijloacele financiare procurate din patrimoniul general al admnistratiei creatoare, pus la dispozitia publicului pentru a satisface in mod regulat si continuu o nevoie cu caracter general, careia initiativa privata nu ar putea sa-i dea decat o satisfactie incompleta si nedeterminata.

Am ales ca institutie pentru efectuarea documentarii proiectului, Consiliul Judetean Iasi, deoarece are un cadru de organizare mai larg, iar controlul activitatii de management al calitatii este efectuat atat in cadrul institutiei cat si asupra institutiile locale in baza principiilor autonomiei, legalitatii si colaborarii in rezolvarea problemelor comune, fara ca intre acestea sa existe relatii de subordonare. Consiliul Judetean Iasi functioneaza pe baza principiilor cuprinse in art. 120 al Constitutiei Romaniei si in legea nr 215/2001.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de Control al Calitatii Activitatilor de Management din Cadrul Organizatiei Publice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7.8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 788 cuvinte
Nr caractere:
18 675 caractere
Marime:
149.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
management, proiect
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!