Rudenia și Afinitatea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Viata - unui individ, a unei familii, a unei generatii sau a unui popor- e o sansa. O sansa ce poate fi realizata sau ratata.

Generatia noastra a avut sansa de a redobandi suveranitatea si independenta.

Insa reformele initiate de noul stat - Republica Moldova sunt departe de a ne satisface.

Dupa un deceniu de suveranitate, poporul republicii noastre poate face doar o singura concluzie - independenta declarata este doar o aluzie la suveranitate.

Pe zi ce trece devenim tot mai dependenti atat de sursele energetice straine, cat si de capitalul financiar strain.

Populatia, care este resursa cea mai importanta a oricarei natiuni, se confrunta cu o serie de consecinte ale actualei crize economice: scaderea drastica a nivelului de trai a majoritatii absolute a populatiei si cresterea nejustificata a veniturilor minoritatii; deteriorarea constanta a starii de sanatate a populatiei si deformarea proceselor demografice; baza materiala a invatamantului in continua scadere ceea ce afecteaza grav egalitatea accesului la educatie si informare etc.

Dreptul Familiei este reprezentat de totalitatea normelor juridice care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc din casatorie, adoptie si raporturile asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu raporturile de familii, in scopul ocrotirii si intaririi familiei.

Altfel spus Dreptul Familiei reprezinta ansamblul normelor juridice aplicabile relatiilor dintre persoanele unite prin filiatie (de exemplu, un copil si mama sau tatal sau) sau prin casatorie (sau parteneriat declarat).

Prin urmare, dreptul familiei abordeaza de exemplu casatoria, divortul, adoptia copiilor, diverse chestiuni referitoare la raspunderea parinteasca (incredintarea copiilor, dreptul de vizita, etc.).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rudenia si Afinitatea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
4 397 cuvinte
Nr caractere:
22 594 caractere
Marime:
31.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
drept, rudenie
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!