Recepțiile Diplomatice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Actualitatea si importanta problemei abordate. Atat in relatiile oficiale, cat si in cele private, cu parteneri interni sau straini, diferitele modalitati de reunire cu acestia cum ar fi receptiile sunt excelente prilejuri de apropiere intre parteneri, de mai buna cunoastere reciproca, ceea ce contribuie la crearea unui climat favorabil conlucrarii.

Referindu-se la receptii, un reputat specialist canadian in materie de eticheta si protocol apreciaza ca ,,receptiile de afaceri devin un foarte puternic instrument pentru cel care stie sa se serveasca de el: ele genereaza bunavointa si pun bazele unor fructuoase relatii de afaceri".

,,Sa inviti pe cineva la masa este expresia maxima a politetii, dovada stimei, expresia unor raporturi armonioase si reciproc utile", considera un alt cunoscut specialist canadian. Un dejun, un dineu au semnificatii multiple; participand la ele, fiecare comesean isi demonstreaza interesul fata de motivele care au dat nastere evenimentului respectiv, isi exprima stima pentru gazda a carei invitatie o onoreaza; in general, participantii la o manifestare de acest gen sunt animati de interese comune, de scopuri comune si se recunosc reciproc drept parteneri valabili, de incredere.

Reuniuni de acest fel pot fi, pe parcursul unor negocieri anevoioase, un moment de ragaz benefic pentru gasirea unor solutii de compromis; a te afla laolalta cu ceilalti, la un dejun sau dineu, a-i privi si a-i auzi de aproape, intr-un alt cadru decat cel al tratativelor, poate duce, in ciuda dezacordurilor, la calmarea spiritelor, intrucat o masa in comun favorizeaza dialogul, naste prietenii, conduce la relatii interpersonale, gesturile spectaculoase sau discrete, prilejuite de asemenea evenimente fiind intotdeauna pline de semnificatii.

Traditia de petrecere a receptiilor a venit din trecutul departat si este simbolul iubirii de pace si binevointei, iar ospitalitatea ramane si in prezent a fi un indiciu al cinstei si demnitatii statelor. Includerea in meniul receptiei oficiale a bucatelor traditionale tarii oaspetelui este gestul unei atentii deosebite fata de delegatia straina.

Printre activitatile cu caracter protocolar se numara receptiile oficiale si dineurile de gala.Daca vom face o mica incursiune in istorie,ne vom da seama ca aceste importante activitati erau cunoscute inca in indepartata antichitate.Mesele care se organizau in acele timpuri erau insotite de ceremonii,respectau un anumit protocol,marcind in acest mod viata primelor comunitati umane.Urme ale banchetelor le gasim in sursele istorice ale timpurilor apuse,diverse cronici,epopee,legende care ne redau imaginea lor captivanta in jurul carora s-au derulat aventuri uimitoare,s-au facut declaratii de dragoste,s-a ascultat muzica si romante,s-au conturat rivalitati politice,s-au pregatit lovituri de palat etc.

Scopul si obiectivele referatului. Scopul de a efectua o certare ampla asupra uzanteor de organizare a receptiilor diplomatice.

In realizarea scopului ne-am propus urmatoarele obiective:

- definirea tipurilor de receptii diplomatice

- determinarea caracteristicilor diferitor tipuri de receptii

- relatarea derpre importanta respectarii regulilor de organizare a receptilor

- determinarea si descrierea etapelor de baza in cadrul organizarii receptiilor

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Receptiile Diplomatice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
6 991 cuvinte
Nr caractere:
35 031 caractere
Marime:
102.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
receptie, canada
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Profesorului:
Frunza Veronica
Sus!