Protecția animalelor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Eliberarea animalelor

Ne-am obisnuit sa auzim despre eliberarea negrilor, eliberarea homosexualilor si despre o multitudinte de alte miscari. Dupa unii, odata cu eliberarea femeilor am ajuns la capatul drumului.

S-a spus ca discriminarea bazata pe sex este ultima forma de discriminare universal acceptata si practicata pe fata, chiar si in acele cercuri liberale care se mandresc de mult cu faptul ca nu au admis discriminarea rasiala.

Dar sa nu ne grabim niciodata sa vorbim despre ,,ultima forma de discriminare existenta". Daca miscarile de eliberare ne-au invatat realmente ceva, ar fi trebuit sa intelegem cat a fost de dificil sa identificam in mod constient modurile in care facem discriminari, inainte ca ele sa ni se impuna cu forta. O miscare de eliberare solicita o extindere a orizonturilor noastre, iar rezultatul e acela ca practici care inainte erau considerate naturale si inevitabile ajung sa fie privite ca intolerabile.

Cartea Animale, oameni si morala este un manifest al unei miscari de eliberare a animalelor. Totusi, autorii textelor din carte nu vad cu totii lucrurile in acest mod.

Indiferent daca acesti oameni, ca indivizi, realizeaza sau nu ca intemeiaza o miscare de eliberare a animalelor, cartea, ca intreg, exact acest lucru il face. Ea ne solicita sa ne schimbam complet atitudinile noastre fata de fiintele nonumane; ne solicita sa incetam sa consideram ca exploatarea celorlalt specii este naturala si inevitabila si ne cere sa o vedem ca pe o continua incalcare a moralei.

Drepturile animalelor

Nici un filosof important al moralei nu accepta punctul de vedere ca putem dispune de animale dupa pofta inimii. Toti sunt de acord ca felul in care le tratam este supus unor constrangeri, acordul cedeaza iute terenul in favoarea conflictului de idei si suntem pusi in fata sarcinii de a evalua cu atentie caracterul adecvat al conceptiilor rivale.

"PETITIE PENTRU INFIINTAREA POLITIEI ANIMALELOR

SEMNATI SI TRIMITETI MAI DEPARTE"

La aceasta adresa puteti semna petitia pentru infiintarea politiei pentru protectia animalelor in Romania: http://www.thepetitionsite.com/takeaction/107215425

Cateva din prevederile proiectului:

Conform proiectului, urmatoarele cazuri de cruzime sunt considerate infractiuni: omorarea nejustificata a unui animal, inclusiv tentativa; chinuirea oricaror animale prin manipulari ori fapte ca cele specificate in continuare, savirsite sau favorizate cu buna stiinta, care pot sa determine o suferinta intensa sau prelungita sau repetata, indiferent daca fapta a condus sau nu la moartea animalului; sacrificarea considerata admisibila in raport cu normele legale, dar efectuata sau

Bibliografie:

Etica aplicata, Adrian Miroiu, Editura Alternative 1995

http://www.protv.ro/stiri/stop-torturarii-animalelor/suntem-la-un-pas-de-infiintarea-politiei-animalelor.html

http://www.protv.ro/stiri/stop-torturarii-animalelor/semneaza-petitia-pentru-infiintarea-politiei-animalelor.html

http://www.nettime.org/Lists-Archives/nettime-ro-0707/msg00020.html

http://buddha.voce.ro/2007/09/23/politia-animalelor-in-romania.html

http://www.clubafaceri.ro/info_stiri/2007/12/05/15408/Animalele+vor+avea+politia+lor.html (Sursa: Cotidianul)

http://www.thepetitionsite.com/takeaction/107215425

http://www.rspca.org.uk/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia Animalelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 669 cuvinte
Nr caractere:
15 354 caractere
Marime:
54.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
cazuri, legi, consecinte
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!