Poluarea Aerului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

Inca de la aparitia sa pe Terra, homo sapiens a influentat mediul natural in sensul dorit de el, pentru a-si asigura protectie, hrana, caldura, deci supravietuirea si dezvoltarea. Daca la inceput impactul a fost neglijabil, datorita numarului redus de indivizi si adaptarii cvasianimalice la mediu, treptat, efectele s-au amplificat.

Din secolul al XVIII-lea, industrializarea a intervenit din ce in ce mai puternic in mediul natural, deteriorandu-l prin exploatarea resurselor naturale si prin prelucrarea lor prin diferite tehnici, prin intensificarea traficului si cresterea demografica.

Impactul omului asupra naturii s-a materializat prin:

- modificarea radicala a peisajului geografic prin lucrari de mari proportii, ca : bazine, lacuri de acumulare, indiguiri, desecari, extractii la zi

- exploatarea puternica a resurselor materiale, ale solului si ale subsolului, precum si a resurselor energetice

- modificarea climei in sensul aridizarii ei, prin transformari negative in structura invelisului vegetal si in special prin defrisari

- schimbarea structurii ecosistemelor peste limitele de refacere ale lor

- distrugerea unor numeroase specii de plante si animale prin deteriorarea, schimbarea sau distrugerea ecosistemelor in care fusesera adaptate

- schimbarea compozitiei atmosferei, apelor, solului, prin deversari de diverse produse

- alterarea fondului genetic natural al vietuitoarelor, in sensul scaderii capacitatii de adaptare, refacere si reproducere.

Se arunca anual in atmosfera milioane de tone de agenti poluanti. Numai in anul 1980 s-au aruncat 110 milioane t SOx, 59 milioane tone particule in suspensie, 69 milioane t NOx, 194 mil t CO2, 53 mil t hidrocarburi. Efectele s-au manifestat asupra starii de sanatate a populatiei, scaderii cantitatii si calitatii produselor agricole, edificiilor, resurselor de apa.

La unii poluanti - efectele negative se resimt dupa un timp indelungat, cum ar fi : efectul de sera, distrugerea stratului de ozon si ploile acide, cauzate de acumularile de dioxid de carbon, freoni, oxizi de azot, de sulf.

Dioxidul de carbon, CH4, NOx, freonii permit radiatiei solare sa strabata atmosfera, sa ajunga pe Pamant, dar nu mai permit reintoarcerea energiei termice in spatiul cosmic.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Aerului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
7 841 cuvinte
Nr caractere:
41 429 caractere
Marime:
243.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
poluare, aer
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!