Internetul, locul de întâlnire al infractorilor, victimelor și anchetatorilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE pag. 3-4
CAP. I - Concepte, notiuni, metode si tehnici pag. 5-9
CAP. II - Bazele tehnice ale retelelor de Internet pag. 9-15
CAP. III - STUDIU DE CAZ - Inteligenta artificiala si ingineria sociala pag. 15-16
CAP. IV - CONCLUZII pag. 16-17
CAP. V - BIBLIOGRAFIE pag. 18

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Odata cu aparitia acestui mediu online, numit Internet, s-au produs unele schimbari majore in viata omului. Acest serviciu permite comunicarea cu oameni aflati in orice colt al Pamantului, putem sa ne documentam cu orice tip de informatie in doar cateva secunde, chiar daca avem nevoie de o adresa, un doctor, un loc de munca sau orice altceva. Motoarele de cautare ne ofera aceasta posibilitate in doar cateva secunde, prin paginile de web gasite de el odata ce am apasat tasta Enter. Cel mai popular motor de cautare este Google, caruia i se mai adauga si Bing. Internetul ne ajuta sa putem vedea o persoana aflata la mii de kilometrii distanta, cu ajutorul unui webcam, si sa-i auzim vocea cu ajutorul unui microfon.

Comunicarea virtuala a schimbat comunicarea clasica din punct de vedere psihologic. Prin comunicarea clasica era nevoie sa ne intalnim ca sa ne putem vedea, vorbi, sa mergem la magazin daca avem nevoie de ceva, sau sa mergem la cinematograf pentru a putea vedea un film.

Adolescentii fac parte din categoria celor afectati de aceasta lume virtuala, deoarece ajung, prin aceasta, sa inlocuiasca lumea reala. Spatiul virtual ofera acestora tentatia de a avea orice identitate, sa fie cine isi doresc si nu ceea ce sunt. Ei se prezinta de multe ori ca fiind adulti, cu o alta infatisare, alte ocupatii si alta personalitate oferindu-si satisfactia de a fi puternici, maturi, in loc de lipsiti de increderea in sine sau timizi. Cei care cu adevarat se pot exprima mai greu, sunt timizi si neincrezatori, au o imagine proasta despre ei, cad prada primii acestor tentatii. Timpul pe care tinerii il ofera Internetului este din ce in ce mai mare, si ajunge incet sa fie exclusiv. In lipsa lui, acestia capata un comportament prin care sunt colerici, se enerveaza din aproape orice, nu isi gasesc locul, nu fac nimic altceva, sunt tristi, deprimati, fara interese, nestiind ce sa faca cu timpul liber. Odata intrati, acesta lume presupune abandonarea lumii reale, parasirea vechilor activitati si a unor persoane din viata lor. Aceasta adictie ii lasa in urma pe prieteni, colegi, rude, scoala, placerile, interesele si distractiile. Izolarea sociala, rezultatele slabe profesionale, deficite comportamentale, ignorarea sanatatii sunt cateva dintre consecintele utilizarii in exces al Internetului.

Aflandu-se mai tot timpul in fata calculatorului, viata lor devine una virtuala. Singura entitate cu care intra in contact sunt fateziile imaginatiei altor internauti care isi ascund identitatea in spatele unor ID-uri. In astfel de conditii, minciuna pare a fi principalul motiv al traiului lor zilnic.

Odata ce atentia lor este focalizata asupra comunicarii mediate de o conexiune web, isi pierd abilitatile de comunicare directa. Probabil ca spatiul virtual nu ar face atatea victime daca anumite continuturi ar fi restrictionate. Printre aspectele negative pe care le are Internetul se afla si acela ca da posibilitatea persoanelor sa-si creeze o personalitate diferita fata de cea reala.

Adictia atinge cote mari atunci cand dependentii se izoleaza de cei dimprejur si raman in lumea creata de ei, intre patru pereti. Au avut loc multe intamplari de groaza in ceea ce priveste site-urile porno, sataniste, de la infractiunile care se pot realiza pe Internet, printre care carduri furate, spargerea unor servere etc., pana la aparitia unor boli psihiatrice din cauza navigarii excesive.

Bibliografie:

Razboiul informatic - infowar. Razboiul epocii informationale / General dr. Emil Strainu, Prof. Univ. Dr. Emil Stan, Bucuresti, Editura Triumf, 2009

Legea nr.8 / 1996 a dreptului de autor si a drepturilor conexe, M. Of. Din 26 martie 1996

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internetul Locul de Intalnire al Infractorilor Victimelor si Anchetatorilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
5 299 cuvinte
Nr caractere:
28 287 caractere
Marime:
31.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
victimelor, diferita, izoleaza
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!