Crimele contra păcii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Crimele contra pacii constituie, alaturi de crimele impotrive umanitatii si de crimele de razboi, cele mai grave crime sanctionate de dreptul international penal contemporan.

Incriminarea faptelor ce constituie crime contra pacii a fost posibila odata cu interzicerea razboiului ca mijloc de solutionare a diferendelor internationale si ca instrument al politicii nationale a statelor.

Potrivit statutului Tribunalului de la Nurenberg, crimele contra pacii constau in conducerea, pregatirea, declansarea sau purtarea unui razboi de agresiune sau a unui razboi cu violarea tratatelor, a garantiilor si a acordurilor internationale, ca si participarea la un plan concertat sau la un complot pentru savarsirea oricaruia din actele mentionate. Carta Tribunalului de la Tokio dadea crimelor contra pacii o definitie asemanatoare.

In cuprinsul sentintei prin care a condamnat pentru crime contra pacii pe reprezentantii statului german vinovati de dezlantuirea si purtarea unui razboi de agresiune, Tribunalul de la Nurenberg statua ca declansarea razboiului de agresiune nu este o crima internationala pur si simplu, ci crima internationala suprema, care difera de celelalte crime legate de razboi prin faptul ca le contine pe toate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crimele contra pacii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 453 cuvinte
Nr caractere:
7 109 caractere
Marime:
9.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
Crimele contra pacii, drept
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!