Tratamentul Contabil al Imobilizatiilor Corporale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 3

Capitolul 1. STADIUL CUNOASTERII PRIVIND IMOBILIZARILE CORPORALE 4
1.1. Concepte, conceptii si termeni cheie privind imobilizarile corporale........ 4
1.2. Notiuni, continut, structuri, delimitari privind imobilizarile corporale..... 4
1.3. Standarde si reglementari contabile privind activele imobilizate............... 5
1.4. Tratamente si practici contabile specific imobilizarilor corporale ............. 7
1.5. Contabilitatea imobilizarilor corporale ....................................................... 8

Capitolul 2. STUDIU DE CAZ 12
2.1. Activitate, constituire si functionare a societatii "TARAVERDE S.A..... 12
2.2. Sistemul informational, documente, evidenta tehnic-operativa.................. 13
2.3. Contabilitatea imobilizarilor corporale....................................................... 15

Capitolul 3. CONTRIBUTII PERSONALE 27
3.1. Concluzii si propuneri................................................................................... 27

Bibliografie ............................................................................................................................. 28

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Rolul social al contabilitatii a crescut in mod semnificativ in ultimile decenii si aceasta datorita faptului ca informatiile pe care le influenteaza tot mai mult comportamentul utilizatorilor in procesul de fundamentare a deciziilor. Este evident ca fiecare utilizator doreste sa dispuna de informatii care sa-I diminueze incertitudinile si sa ii ofere posibilitatea de a lua cele mai bune decizii, aceste cerinte desemnand, de fapt, necesitatea producerii de catre contabilitate a unor informatii de calitate.

Intrucat gama utilizatorilor produselor contabilitatii este relativ variata, iar necesitatile informationale ale acestora sunt cel putin la fel de diverse, chiar contradictorii uneori, interpretarea calitatii informatiilor furnizate de situatiile financiare este un proces caracterizat de subiectivism. Acesta este si motivul pentru care definirea conceptului de calitate a informatiei contabile porneste, in literatura de specialitate, de la definirea si particularitatile procesului de comunicare in sine si are ca scop stabilirea unor criterii de calitate pe care informatiile trebuie sa le indeplineasca.

Analizand diferitele cadre conceptuale si textele de normalizare contabila, constatam un pluralism al modalitatilor ce privesc definirea notiunii de calitate a informatiei contabile, diferentele fiind sesizate in special in ceea ce priveste selectia si ierarhizarea caracteristicilor calitative. Vom sustine aceasta constatare prin prezentarea succinta a modului in care este definit conceptul analizat in normalizarea contabila, stabilind ca puncte de referinta cadrele conceptuale anglo-saxone, pe de o parte, si contabilitatea franceza, pe de alta parte. Totodata, consideram ca fiind necesara extinderea cercetarii in ceea ce priveste problematica abordata si in contextul schimbarilor semnificative generate de reforma sistemului contabil national.

Sistemele contabile, care se bazeaza pe existenta unor cadre conceptuale, fac din definirea calitatii informatiilor contabile un element fundamental, caracteristicile acestora fiind prezentate in mod explicit prin intermediul unor documente care au caracter oficial, un exemplu fiind Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (I.A.S.B.), care a inclus in anul1989, in cadrul sau conceptual, caracteristicile calitative ale situatiilor financiare si restrictiile care trebuie respectate pentru obtinerea unor informatii de calitate.

CAPITOLUL I

STADIUL CUNOASTERII PRIVIND IMOBILIZARILE CORPORALE

1.1. Concepte, conventii si termeni cheie privind imobilizarile corporale

"Contabilitatea financiara are o fundamentare patrimoniala, astfel elementele calitative descrise in situatiile financiare se bazeaza pe categoria juridica de patrimoniu.

Structurile calitative proprii patrimoniului reprezentate in situatiile financiare sunt cele de activ si de pasiv.

Masa elementelor de activ este impartita pe subdiviziuni, in raport de natura, modul de utilizare a bunurilor si lichiditatea acestora. Structurile care raspund la asemenea cerinte sunt cele de active si cele asimilate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tratamentul Contabil al Imobilizatiilor Corporale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
7 329 cuvinte
Nr caractere:
44 469 caractere
Marime:
60.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
tratamentul, produselor
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!