Studiu Comparativ Privind Cadrul General Conceptual pentru Raportarea Financiară

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Intoducere

Situatiile financiare sunt intocmite si prezentate de diverse entitati din intreaga lume pentru utilizatorii externi. Desi astfel de situatii financiare pot aparea similare de la o tara la alta, exista diferente care probabil au fost cauzate de o varietate de factori sociali, economici si juridici, precum si faptul ca diferite tari, in momentul stabiliri dispozitiilor generale, au avut in vedere necesitatiile unor utilizatori diferiti ai situatiilor financiare.

Datorita acestor imprejurari distincte definitiile elementelor situatiilor financiare s-au diversificat, de exmplu: venituri si cheltuieli, capitaluri proprii, active si datorii. Totodata, aceste diversificari au avut ca si consecinta utilizarea unor principii diferite pentru identificarea elementelor in situatiile financiare. De asemenea, au fost afectate domeniul de aplicare al situatiilor financiare si informatiile prezentate.

Intalnite sub acronimul IFRS (International Financial Reporting Standards), normele contabile international elaborate de IASB (International Accounting Standards Boards) se utilizeaza in prezent in mai multe tari din lume, inclusiv in cele din Uniunea Europeana (aproximativ 100 de tari impun sau aproba utilizarea IFRS sau o politica de convergenta spre aceasta).

Societatile cotate la bursa din Uniunea Europeana sunt supuse sa intocmeasca situatii financiare in conformitate cu IFRS.

Forma, structura si continutul situatiilor financiare care sunt realizate de entitatile din Romania sunt legiferate de Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 3055 di 29.10.2009 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu Comparativ Privind Cadrul General Conceptual pentru Raportarea Financiara.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 294 cuvinte
Nr caractere:
24 645 caractere
Marime:
53.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, proiect
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!