Stocuri obținute din producție proprie

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul I. Consideratii generale privind contabilitatea creativa

Capitolul II. Practici de contabilitate creativa referitoare la stocuri

Capitolul III. Structura si evaluarea produselor realizate in cadrul unitatii

Capitolul IV. Organizarea contabilitatii sintetice si analitice a stocurilor de produse

Capitolul V. Evaluarea stocurilor din productie proprie la cost partial

Capitolul VI. Contabilitatea costului subactivitatii

Extras din proiect:

Capitolul I

Consideratii generale privind contabilitatea creativa

Globalizarea din mediul afacerilor, a initiat permanent noi provocari din partea contabililor, pusi in fata unor noi forme de manifestare a identitatii firmelor aflate in permanenta competitie, pe o piata mult amplificata, unde nevoia de informatie este mult diversificata si rapida, devenind uneori si un instrument de marketing si publicitate.

In acest context, contabilul trebuie sa identifice solutii rapide de adaptare la noile cerinte informationale, uneori fara a mai astepta normalizarea, impunandu-se astfel nevoia de creativitate, in a gasi solutii si tratamente care sa favorizeze imaginea companiilor si obtinerea unui avantaj, fara a intra in conflict cu legea.

De asemenea, dezvoltarile economice, juridice si sociale, dar si presiunea utilizatorilor de informatii au facut necesara inovatia contabila iar pe aceasta baza dezvoltarea unei contabilitati creative. In decursul timpului, contabilitatea a fost tratata si ca o arta: ,,arta de a falsifica sau truca un bilant"; ,,arta de a se calcula beneficiile", ,,arta de a prezenta un bilant"; ,,arta de a crea provizioane".

Contabilitatea creativa, s-a dezvoltat cu precadere in economiile anglo-saxone datorita libertatilor profesiei contabile.

Ea s-a asezat la limita dintre forma legala si substanta economica a tranzactiilor si evenimentelor.

Discutata din perspectiva practicienilor contabili, aparitia contabilitatii creative a fost facilitata de tratamentele de baza si alternative folosite pentru rezolvarea aceleiasi probleme.

In cele mai multe cazuri o problema contabila are cel putin doua solutii, cu efect diferit asupra pozitiei financiare si performantelor intreprinderii.

Aparitia contabilitatii creative a fost influentata si de flexibilitatea normelor contabile internationale.

Contabilitatea creativa este tratata in cele mai multe cazuri in mod negativ (creatie negativa), menita sa conduca la intocmirea unor situatii financiare in masura sa raspunda la dorintele managerilor privind pozitia financiara si performanta intreprinderii. In felul acesta, situatiile financiare, nu sunt ceea ce trebuie sa fie (discursul normativ), ci ceea ce se doreste (discursul interesat).

Tratarea simultana a contabilitatii creative ca un instrument pentru a realiza interesele contabile dar si ca o inginerie contabila se sprijina pe politicile contabile adoptate de catre o intreprindere pentru a produce si comunica informatii.

Conceptul de contabilitate creativa, isi are originea in traducerea expresiei ,,creative accounting'' utilizata de multa vreme in Marea Britanie, fiind preluata in mai multe lucrari de specialitate sub denumirea de ,,contabilitate imaginativa" sau ,,contabilitate de intentie''.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stocuri Obtinute din Productie Proprie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 081 cuvinte
Nr caractere:
36 591 caractere
Marime:
148.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, afacere, productie
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!