Rolul Contabilului în Organizarea Întreprinderii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Profesia de economist contabil si contabilitatea ocupa de multa vreme o responsabilitate majora in procesul angajarii capitalului. Profitabilitatea unei faceri, credibilitatea partenerului si bonitatea intreprinderii sunt legitimate prin calculele contabilitatii. Datorita acestui limbaj formalizat de comunicare, in lumea afacerilor s-a produs o mutatie esentiala: trecerea de la empirism la rigoare, de la aprecieri arbitrare la adevarul economic si la imaginea fidela.

Dupa incursiunea intreprinsa in lumea afacerilor si asperitatile ei, constatam serioase preocupari pe linia ,,normalizarii" comportamentului contabil. Arbitru al disputei desfasurate intre diferiti utilizatori prezenti pe piata informatiei, economistul trebuie sa exprime intr-un limbaj formalizat, adevarul economic. Comanda sociala reclama informatii reale, inteligibile, pertinente, neutre, evident la un cost rezonabil. Un corp curent de norme nu se poate realiza decat prin punerea in valoare a energiilor profesionistilor contabili organizati pentru ca vocea lor sa poata fi auzita de mediul

economic de afaceri si de mediul social.

Rolul scolii este de crea buni contabili, insa valorile nu se opresc la nivelul unei pregatiri universitare. Perfectionarea continua este cerinta unei bune stapaniri a fenomenului contabil in toata splendoarea lui. Expertul profesionist contabil este cel care a avut, are si va avea intotdeauna un cuvant de spus in demersurile normalizarii si armonizarii contabilitatii. Pe de alta parte, nu trebuie neglijat rolul contabilului in ,,organizarea intreprinderilor moderne, deoarece lui ii sunt incredintate spre dirijare si armonizare cifrele privind miscarea mijloacelor si resurselor unei intreprinderi, care ordonate pe anumite categorii, dupa o schema bine stabilita, pot demonstra la un moment dat situatia - oricat de complexa - a unei intreprinderi.".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Contabilului in Organizarea Intreprinderii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 947 cuvinte
Nr caractere:
21 705 caractere
Marime:
20.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, intreprindere
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!