Proiectarea Sistemelor Informatice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

~Prezentare Spital~

Spitalul Judetean Suceava este amplasat pe drumul European E85, fiind la intersectia drumurilor care fac legatura intre nordul Moldovei, judetul Botosani si pasajul catre zona Ardealului, cat si la o distanta de 12 km fata de Aeroportul Salcea, fapt ce permite reducerea timpilor intermediari de asigurare a interventiilor medicale de urgenta.

Spitalul Judetean Suceava este cea mai reprezentativa unitate sanitara din judet si unica in municipiul Suceava avand o capacitate hoteliera de 1279 de paturi, ceea ce reprezinta 35% din totalul de paturi din judet, asigurand asistenta medicala de specialitate in 23 sectii cu profile medicale diferite pentru o populatie arondata de 250000 locuitori cat si peste 30% din teritoriul judetului.

Serviciile medicale spitalicesti de care beneficiaza consumatorii de sanatate sunt asigurate in 23 de sectii si 6 compartimente, din care cateva sunt cu profil medical unic in judet, respectiv specialitatile: gastroenterologie, urologie, oftalmologie, oncologie medicala, etc.

In componenta sectiilor sunt 30 de compartimente unde se asigura asistenta in specialitati medicale specifice, din care 9 compartimente sunt specialitati medicale unice in judet, respectiv: endocrinologie, hematologie, neurochirurgie, chirurgie vasculara, chirurgie plastica, chirurgie toracica, neuropsihiatrie infantila, HIV/SIDA, chirurgie maxilo-faciala. Furnizarea serviciilor medicale se asigura in regim continuu, in acest sens fiind organizate 21 linii de garda in 14 specialitati medicale diferite.

Platoul tehnic al spitalului este asigurat de laboratoare (explorari functionale, anatomie patologica, radiologie cu computer tomograf) cat si punct central de transfuzii, sectie de sterilizare, bloc operator distinct, punct D.D.D., farmacie cu circuit inchis si statie de distributie a oxigenului.

Compartimentul de Imagistica medicala este dotat cu aparate de ultima generatie: CT, aparat de radiologie Rx digital, repartizate de Ministerul Sanatatii.La nivelul I al spitalului este inchiriat un spatiu de 116 mp unde este instalat si pus in functiune un aparat RMN de ultima generatie si inalta performanta.

Unitatea de primire a urgentelor este structurata din punct de vedere functional si dotata conform normativelor in vigoare. Are in dotarea sa compartiment de imagistica radiologica distinct. Spitalul are in structura organizatorica sectie de A.T.I., de 40 de paturi, care are o dotare adecvata cerintelor actuale, prin programul Bancii Mondiale. In sectiile cu potential risc major sunt organizate compartimente de T.I. in specialitatile diabet, cardiologie, obstetrica-ginecologie, neonatologie.

Ridicarea nivelului de pregatire profesionala este dezideratul de zi cu zi, completat cu cresterea actului medical, fapt ce presupune schimbarea radicala a modului de abordare a cererilor formulate de catre consumatorii de sanatate prin interventia medicala in timp util realizata intr-un spatiu corespunzator si dotat la standardele actuale, realizat intr-o unitate de primire a urgentelor moderna care este veriga de baza in sistemul de preluare a pacientului catre unitatea sanitara.

Spitalul Judetean Suceava este situat in partea de Sud a Municipiului Suceava, pe o suprafata de 45707 mp - Spitalul Nou si o suprafata de 45000 mp - Spitalul Vechi.

Baza de date a unui spital cuprinde urmatoarele tabele:

PACIENTI:

Camp Semnificatie Tip data Dimensiune Observatie

Cod_pc Cod pacient Text 5 Cheie primara

Nume Nume pacient Text 30

Prenume Prenume pacient Text 30

CNP CNP pacient Text 13

Adresa Adresa pacient Text 50

Localitatea Localitatea Text 30

DOCTORI:

Camp Semnificatie Tip data Dimensiune Observatie

Cod_dr Cod doctor Text 5 Cheie primara

Nume_dr Nume doctor Text 30

Prenume_dr Prenume doctore Text 30

Specialitatea Specializarea doctor Text 20

Cod_sec Codul de sectie in care se afla Number,Byte Lookup Wizard cu tabela SECTIE

SECTIE:

Camp Semnificatie Tip data Dimensiune Observatie

Cod_sec Codul de sectie Number, Byte Cheie primara

Denumire Denumire sectie Text 20

Etaj Etajul in spital Number

Nr_sal Nr de sal. pe sectie Number

Nr_asist Nr de asistente pe sectie Number

BOLI:

Camp Semnificatie Tip data Dimensiune Observatie

Cod_b Cod boala Text 5 Cheie primara

Denumire Denumire boala Text 20

Categorie Categoria din care face parte Number

Puncte Daca este in categoria [1,4]=5p[5,7]=8p [8,9]=10p Number

Cod_dr Cod doctor Text 5 Lookup Wizard cu tabela DOCTORI

INTERNARI:

Camp Semnificatie Tip data Dimensiune Observatie

ID Id AutoNumber Cheie Primara

Cod_pc Cod pacient Text

Lookup Wizard Lookup Wizard cu tabela Pacienti

Cod_b Cod boala Text

Lookup Wizard Lookup Wizard cu tabela BOLI

Salon Salonul in care se afla pacientul Number

Data Data internarii Date

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Sistemelor Informatice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 439 cuvinte
Nr caractere:
8 817 caractere
Marime:
30.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
sistem, informatic
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!