Programul operațional sectorial - creșterea competitivității economice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

CAPITOLUL 1 Totul despre POS CEE

1.1 Introducere

Aderarea la Uniunea Europeana presupune noi provocari pentru intreprinderile romanesti, impuse de cerintele Pietei Unice, dar in acelasi timp creeaza noi oportunitati dedezvoltare prin accesul acestora la asistenta financiara nerambursabila din Fonduri Structurale.

Urmare a lansarii Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice, se lanseaza cererea de propuneri de proiecte pentru operatiunea - Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile - proiecte de investitii pentru intreprinderi mari, din cadrul axei prioritare 1 -

Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (numit in continuare POS CCE) reprezinta principalul instrument pentru realizarea celei de-a doua prioritati tematice a CSNR - si anume, cresterea pe termen lung a competitivitatii economice din Romania, prioritate ce rezulta din prioritatea similara din Planul National de Dezvoltare. In acelasi timp, POS CCE contribuie, mai mult sau mai putin, la implementarea tuturor celorlalte prioritati tematice si teritoriale ale CSNR.

Programul operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice" reprezinta principalul instrument pentru realizarea primei prioritati tematice a Planului National de Dezvoltare 2007 - 2013 - Cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere

1.2 Obiective

Obiectiv general

Analiza situatiei actuale a tarii noastre au evidentiat faptul ca economia Romaniei are un nivel de competitivitate mult sub media UE-25. Romania are de recuperat decalaje semnificative in ceea ce priveste societatea bazata pe cunoastere.

Productivitatea este o componenta majora a competitivitatii si determina atat nivelul bunastarii unei economii la un anume moment, cat si potentialul de crestere in viitor. Astfel, obiectivul general al POS CCE este cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti, in conformitate cu principiile unei dezvoltari durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul UE. Tinta este o crestere medie anuala a PIB per persoana ocupata cu cca. 5,5 %. Aceasta va permite Romaniei, ca pana in 2015, sa atinga un nivel de aproximativ 55% din productivitatea medie a UE. (a se vedea Anexa 5 privind metodologia folosita).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economici.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
7 139 cuvinte
Nr caractere:
41 854 caractere
Marime:
39.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
Economie, program
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!