Politicile de Încurajare pe Termen Lung a Piețelor Financiare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Daca un grup de lideri cu diverse perspective dar cu preocupari comune in ceea ce priveste reintroducerea orientarii pe termen lung in mediul de afaceri si pe piete, ar participa la un brainstorming despre politica publica, ce fel de recomandari ar face? Incepand cu 2004, The Aspen Institute's Corporate Values Strategy Group (CVSG) a facilitat dialogul intre corporatii, a organizat pensiile publice si de munca, in speranta de a influenta politica federala si de stat atunci cand se iveste oportunitatea. Organizat in jurul omniprezentei si distructivei probleme legate de strategia pietei pe termen scurt, CVSG, are drept scop promovarea practicilor de afaceri si piata care sa limiteze orientarea pe termen scurt si sa reconcentreze jucatorii relevanti in sensul crearii de valoare pe termen lung pentru partile interesate, punand accentul in special pe ,,vocea" investitorilor orientati pe termen lung.

Scopul acestei lucrari este de a explora o serie de prescriptii de politica publica care au aparut in urma a zeci de conversatii si de mai multi ani, la momentul reinnoirii interesului pentru reglementarea sectorului serviciilor financiare in special, si de afaceri in general.

IPOTEZE FONDATOARE

Institutul Aspen CVSG porneste de la premisa ca societatile sunt cele mai vitale si influente institutii in societate. Pentru ca societatile sa atinga o pozitie financiara buna, acestea isi asuma eforturi care pot lua ani, chiar zeci de ani in unele industrii, toate cu scopul de a realiza atat beneficii sociale cat si profituri pentru investitorii lor financiari. Aceasta necrutatoare crestere a presiunilor financiare pe termen scurt pe care am observat-o de-a lungul ultimelor decenii poate limita foarte mult potentialul societatii de a obtine beneficii. Fara indoiala, aceasta dauneaza foarte mult.

Noua administratie de la Washington acorda o atentie publica fara precedent asupra mediului de afaceri si a pietelor financiare, oferind o oportunitate unica pentru recomandarile de politici publice, si urmarind punerea in vedere a crearii de bogatie pe termen lung si eventual obtinerea de stabilitate. Avand in vedere aceasta legatura directa intre potentialul de afaceri de a crea valoare si nevoia de perspective pe termen lung, CVSG isi asuma consecintele short-termism-ului ca punct de plecare pentru deliberarile sale. Short-termismul constrange capacitatea afacerilor (activitatile) si nu le lasa sa faca ,,ceea ce stiu ele mai bine": sa creeze bunuri si servicii calitative (valoroase), sa investeasca in inovatie, sa fie prudenti in asumarea riscurilor, sa ajute la dezvoltarea capitalului uman si sa abordeze probleme de importanta sociala si de mediu.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politicile de Incurajare pe Termen Lung a Pietelor Financiare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 837 cuvinte
Nr caractere:
20 235 caractere
Marime:
34.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
Economie, politica
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!