Politica de responsabilitate socială Transgaz

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Societatea Nationala de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Medias este a doua cea mai mare companie din domeniul utilitatilor din tara noastra, avand ca actionar majoritar statul roman. Este listata la BVB si are a treia cea mai mare capitalizare bursiera. Obiectul principal de activitate al Transgaz este deci transportul de gaze naturale, activitate prestata in regim de monopol natural si care este un serviciu public de interes national.

Politica de CSR

Transgaz a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2008 (10% din capitalul social majorat), urmand ca doi ani mai tarziu, compania sa adopte principiile Codului de Guvernanta Corporativa al BVB, introducand responsabilitatea sociala corporativa in strategia sa de dezvoltare sub motto-ul ,,O companie responsabila este o companie a viitorului!". Inca de la inceput, Transgaz si-a propus sa se implice activ in viata comunitatii, transformand business-ul dintr-unul pur economic intr-unul economico-social si imbunatatind atat performantele financiare cat si performantele sociale ale companiei, prin intarirea gradului de incredere pe termen lung al angajatilor, actionarilor, partenerilor, clientilor si comunitatii, in potentialul sau economic si social.

Desi nu exista un cadru legal de reglementare a obligativitatii adoptarii CSR de catre societatile comerciale, compania care face obiectul studiului meu de caz a adoptat o politica axata pe dobandirea unui capital social creat prin reputatie si incredere. In cele ce urmeaza vom observa ca societatea este transparenta in ceea ce priveste bugetul investit in comunitate si se axeaza pe principiul ca lipsa unei politici bune de CSR poate influenta societatea din mai multe puncte de vedere, si anume: poate periclita reputatia societatii construita cu greu, influenteaza nefavorabil viziunea investitorilor si a comunitatii; constrange capacitatea firmei de a atrage si de a motiva salariatii, partenerii sau actionarii; afecteaza productivitatea in conditiile unui deficit de personal calificat datorat unei politici neorientate catre antrenarea resurseleor umane.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica de Responsabilitate Sociala Transgaz.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 946 cuvinte
Nr caractere:
10 015 caractere
Marime:
20.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
Economie, transgaz
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!